Ajda Pekkan'ın 'Ajda' albümünün yıldızı hangi şarkı?

Ajda Pekkan'ın 'Ajda' albümünün yıldızı hangi şarkı?
'Süperstar'ımız Ajda Pekkan, "Selam, 'Ajda' ben!" dedi ve 7 şarkılık yeni albümü 'Ajda' ile 2021'in en heyecanlandıran sürprizlerinden birine imza attı. Peki Ajda Pekkan'ın 'Ajda' albümünün yıldı

'Süperstar'ımız Ajda Pekkan'ın için 5-10 yıl önce, memlekette hâlâ müzik ödülleri heyecanı yaşanırken "E canım koskoca Ajda Pekkan ile de yeni nesil kadın popçuları yarıştırmazsın" tadında garip şeyler deniyordu. Koskoca Ajda Pekkan'ın üretmemesini dolaylı yoldan ima eden, üretse dahi 'onur ödülü' ile ona "Tamam sen zirvedesin, senin yerin başka" ahkamları kesen, gençlerle yarışını hafife alan bu zihniyet 'müzik ödülleri'nin tadının kaçmasıyla birlikte ortadan kayboldu. Ama bilin bakalım ne oldu? Ajda Pekkan müzikten kopmadı. Belki 'Farkın Bu' albümünden sonra sessizliğe büründü gibi gözüktü ama biz hepimiz şunu çok iyi biliyorduk ki Ajda Pekkan yine -klişe tabirle- gençlere taş çıkartacaktı. E öyle de oldu.

Sözleri, temposu, ruhu, Ajda Pekkan'ın vokali...

Adeta hepimize bu sonbahar günlerinde "Selam, 'Ajda' ben!" diyen, bu tatsız tuzsuz günlerde yüzümüzü güldüren 'Süperstar', 2021'in en muazzam sürprizlerinden birine de imza atmış oldu... Yepyeni Ajda Pekkan albümünün adı 'Ajda'. Albüm için çekilen tanıtım fotoğraflarından görebildiğimiz gibi Ajda Pekkan "Yaşıyorum! Ben varım!" iddiasında. 5 yeni şarkı, 1 eski Pekkan cover'ı, bir tane de versiyon olmak üzere 7 şarkıdan oluşan albümün lokomotifi ise açık ara 'Bi' Tık'. Bir Şehrazat şarkısı olan 'Bi' Tık' hem 'Sunrise' hem de 'Midnight' versiyona sahip. Ki ikisi de Ozan Çolakoğlu'nun elinden çıkmış.

Ben elbette birçokları gibi 'Sunrise' olarak albümün ilk sırasında yer alan versiyona bayıldım. Bir yandan eski Ajda Pekkan şarkılarının tadını veren ama bir yandan da günümüz sound'una oldukça uyumlu, yıllar geçse de mutlaka hatırlanacak bir iş 'Bi' Tık'. Büyük bir Ajda Pekkan hayranı olmamama rağmen 'Bi' Tık' benim gözümde Türkçe pop'un en iyilerinden. Sözlerinden temposuna, sizi alıp götüren ruhundan, elektronik tınılarından, Ajda Pekkan'ın farkını konuşturan vokaline kadar her şey muazzam uyumlu.

Gerçekten de 'Bi' Tık' ötede...

'Ajda'nın geri kalan şarkıları ise 'Bi' Tık' geride maalesef. 'Bi' Tık'a en yakın iş Okay Barış'ın 'Mümkün Değil'i gibi duruyor ilk dinlemede. Serdar Ortaç ve Sera Tokdemir'in şarkısı 'Sadece' tipik bir Serdar Ortaç şarkısı olarak kalıyor akıllarda. Gülden'in 'Ölsem Unutmam'ı ise bir başka aranjörün elinde daha vasat bir işe dönüşebilecekken Ozan Çolakoğlu şarkıyı kurtarmış ve modernize etmiş. Ajda Pekkan'ın klasiklerinden 'Düşünme Hiç' belki dünyaları kurtarmıyor ama Pekkan'ın vokal eklemeleri şarkıyı zenginleştiriyor.

Albümün en tartışmalı şarkısı ise sözleri Özlem Argon, müziği Reşit Gözdamla'ya ait olan 'Bilebilirsin'. Müzik yazarı Yavuz Hakan Tok, 'Bilebilirsin'in 2019 tarihli Işın Karaca şarkısı 'Canımın Yarısı'na olan benzerliğine dikkat çekmiş. Bu benzerlik özellikle nakaratta oldukça dikkat çekiyor. 'Bilebilirsin' sanki Zeki Güner bestesi 'Canımın Yarısı'nın hızlı ve neşeli versiyonu gibi. İlerleyen günlerde bu benzerlik elbette daha çok gündeme gelebilir. Ancak bu sıkıntılı şarkıya rağmen 'Ajda' albümü 2021'i kurtarmaya yetiyor diyebiliriz.

'Ajda' şarkılarına yüzde 100 ısınmasam da 'Bi' Tık' klasman dışı. Hem kitleleri yakalayacak bir şarkı hem de yıllar geçse de unutulmayacak bir iş 'Bi' Tık'. Bazen çok güçlü bir şarkı bütün bir albümün yükünü sırtlayabiliyor. Bu albümde 'Bi' Tık' o sorumluluğun bilincinde. Serdar Ortaç şarkısı 'Sadece', Okay Barış şarkısı 'Mümkün Değil' ve Gülden'in 'Ölsem Unutmam'ı dikkat çeken şarkılar olsa da 'Bi' Tık' gerçekten de ismiyle müsemma, cidden 'Bi' Tık' ötede...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.