Eurovision birincisi Azeri grup Türkiye'de

Eurovision birincisi Azeri grup Türkiye'de
Eurovision birincisi Azeri şarkıcılar Eldar ile Nigar İstanbul'a geldi.
"BÜTÜN TÜRK DÜNYASINI TEMSİL ETTİK"

Eurovision'da birinci olduktan sonra sahneye Türk Bayrağı ile çıkan ve Türk dünyasında büyük sempati kazanan Azeri şarkıcılar Eldar ile Nigar, bir dizi etkinliğe katılmak için bugün Bakü'den İstanbul'a geldi.

Eurovision'da birinci olduktan sonra sahneye ellerinde Türk Bayrağı ile çıkan Azeri şarkıcılar Eldar ve Nigar, bu hareketleri ile Türkiye'nin gönlünde taht kurdu. Bugün bir dizi etkinliğie katılmak için Bakü'den İstanbul'a gelen Eldar ve Nigar, Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. Eldar ve Nigar, "Kazandıktan sonra Türk Bayrağı ile podyuma çıkmanız daha önceden mi planlanmıştı, yoksa o anda doğaçlama mı oldu?" şeklindeki soruya, "Türkiye'nin finallerde yer almamasına çok üzülmüştük. O nedenle yarışmada bütün Türk dünyasını temsil ettiğimizi düşünerek Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla sahneye çıktık. Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan da beni telefonla aradı ve 'Teşekkürler' dedi. Çok mutlu oldum" diyerek cevap verdi.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 56. Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci olan Azerbaycanlı Eldar ve Nigar , Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere yaptıkları açıklamada, ilk kez Türkiye'ye geldiklerini belirterek, İstanbul'da kalacakları 6 günlük süre içinde çeşitli televizyon programları ve etkinliklere katılacaklarını kaydetti. Nigar, Türkiye'deki sanatçılar arasında Tarkan ve Rafet El Roman'ı beğendiğini belirtirken, Eldar da Sezen aksu hayranı olduğunu söyledi. Azeri sanatçılar daha sonra ellerinde Türk ve Azeri bayraklarıyla gazetecilere poz verdi. İkili, Düsseldorf'da Eurovision Arena'da yapılan yarışmada, "Running Scared" isimli şarkıyla toplam 221 puan alarak birinciliği elde elde etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.