Mehmet Mert

Mehmet Mert

Marinaya karşı değiliz, kanun tanımazlara karşıyız!

Marinaya karşı değiliz, kanun tanımazlara karşıyız!



Maliye Bakanlığı Büyükçekmece Yat Limanı kullanma izin sözleşmesini iptal ederek şimdiye kadar burada yapılan bütün varlıkların Milli Emlak'a devredilmesine karar verdi.
Yazımızın başında hemen bunu söyleyerek asıl söylememiz gerekenleri yazalım.
Büyükçekmece Yat Limanı ile ilgili kısa bir bilgi verirsek; 2006 yılında yapılan sözleşme ile, Büyükçekmece Belediyesi, Marina yapılacak (Toplam:149 bin m2 alan) alanı hazinden 49 yıllığına kiralıyor, aradan geçen süre içerisinde sözleşmenin bir çok maddesine uymadığı için ise Bakanlık kullanma izin belgesini iptal ediyor.
HABERDAR 2012 yılı Ocak ayında yazmaya başladı.
Yapımı devam eden Büyükçekmece Yat Limanı'nın (Marina), Kıyı Kanunu'na uygun olup olmadığını sorguladı.
Bu haberimizin ardından baktık ki sadece Kıyı Kanunu değil burada bir çok kanunsuzluk işleniyor, hiçkimse bu kanunsuzluğa ses çıkarmıyor.
Ardından yaptığımız Kent Şurası toplantılarında bu ve benzer olayları gündemimize taşıyarak Büyükçekmece'deki kanunsuzluklara dikkat çektik.
Bir dilekçe de sen ver kampanyası yaparak; valiliği, kaymakamlığı ve Büyükşehir Belediyesi'ni göreve davet ettik.
Kampanyalarımız ile birileri dalga geçse de bu gün geldiğimiz noktada kimin haklı olduğu ortaya çıktığı için mutluyuz.

Bakana rağmen...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi hemen müdahale ederek, yetkisini kullanarak Büyükçekmece Yat Limanı inşaatlarında yapılan kanunsuzluklara el attı ve kaçak inşaatların hemen yıkılması gerektiğini söyledi.
Büyükçekmece Belediyesi ve limanın yapımını üstlenen Marina İstabul Turizm A.Ş. kanun tanımaz bir şekilde, uydurma tadilat planları ile Marina inşaatlarına devam ettiler.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ak Parti'deki dostlarını devreye sokarak Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı ilçeye getirtmeyi başardı.
Durumu bakan beye anlattı.
Bir ara tam bu konuyu da yakından ilgilendiren bir kanun bile çıktı.
Ancak o kadar kanunsuz işler yapılmış, o kadar yanlışlıklar olmuştu ki Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar da Marina'nın hazineye devrini önleyemedi.

Sözleşme iptal oldu..

Derken bugün HABERDAR'da (Zaten başka yerel gazete bu haberi yazamaz. Yazar ise bıyıklarımı yeşile bıyatacağım) okuyacağınız haberde de yazdığı üzere Maliye Bakanlığı yapılan inceleme ve raporlara istinaden, kullanım sözleşmesine uymadığı gerekçesi ile Büyükçekmece Yat Limanı kullanma izin sözleşmesini iptal ederek şimdiye kadar burada yapılan bütün varlıkların Milli Emlak'a devredilmesine karar verdi.

Akgün yanlış yapmaz...!

Aylardır yazdık çizdik konuştuk.
Birçok olayda da olduğu gibi  Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün hataları olduğunu, yanlış yaptığını, kanun tanımadığını dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık.
Allah'tan devletin haala doğru dürüst yöneticileri, müfettişleri, uzmanları var da. Haktan adaletten yana karar alan yöneticileri varda haklılığımıza ses verdiler, kulak verdiler, destek verdiler.
Yoksa bu yöneticilerde doğrulardan yana olmak yerine güçlülerin avukatlığına soyunan bazı gazetecilere benzese idi doğrusu bu hayat daha bir çekilmez olurdu.
Akgün ne yapsa doğru yapar, adam 35 yıllık belediyeci, koskocaman 'Dr. Hasan Akgün' hiç yanlış yapar mı!
Zaten Akgün'e ne yaparsa bu çevresindeki yalaka tayfası  yapacak.
Adamı uçurumun kenarına getirip duruyorlar.
Birgün hep birlikte yüzme yarışına girdiklerinde ancak o zaman bizim gibi doğruları söyleyenlere hak verecekler, ama iş işten geçecek tabi.

Marinaya karşı değiliz, kanun tanımazlara karşıyız!

Son sözümüz şudur.
Büyükçekmece'de yaşayanlar olarak ne Marina'ya ne de başka bir yatırıma karşı değiliz.
Ancak; kanunsuzluklara, adaletsizliklere, namussuzluklara haddinden fazla karşıyız.
Evet hizmet olsun, ilçemize yatırım gelsin, yat limanı gelsin, belediye binası gelsin.
Ancak mümkünse; kanunlara uygun, kimseler nemalanmadan, T.C. kanunları hiçe sayılmadan, yetim hakkı yenmeden, yurttaşın özel hakkı elinden alınmadan gelsin..
Aksi halde adalet er ya da geç yerini buluyor...! 



twitter.com: MehmetMert1

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi