24 Temmuz unutulmadı!

24 Temmuz unutulmadı!
24 Temmuz Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı kutlandı.
 24 Temmuz unutulmadı!

24 Temmuz Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı kutlandı. Bilindiği gibi; II. Meşrutiyet'te 1908'de Anayasa'nın yeniden yürürlüğe girmesinin ertesinde çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına gösterilmeden çıkarılmış olduğu bir gün olan 24 Temmuz ”Basın Bayramı” olarak belirlenmiştir. Bölgemiz siyasileri bu güne özel mesajları ve programları le ”Basın Bayramı”nı unutmadılar.

İşte o mesajlar:

Cem Kara – Çatalca Belediye Başkanı: Özgür basın, demokrasinin temel taşıdır. Halkın doğru ve tarafsız bilgi alma hakkı en temel haklardan biridir. Yağmur çamur demeden her türlü zorlu şartta ve baskılar altında mesleğini icra etmeye çalışarak, halka doğru ve tarafsız haber vermeyi, kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmeyi kendine amaç edinmiş emekçi basın mensubu arkadaşlarımın 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramını kutlarım. Sizler, toplumun her kesiminin sesinin duyurulması, toplumsal sorunların gündeme getirilmesi, kamuoyu oluşturulması, toplumu ilgilendiren konularda vatandaşlarımızın haberdar edilmesi gibi önemli sorumlulukları üstlenmekte ve zor şartlar altında bu sorumluluklarınızın bilincinde fedakarca çalışmaktasınız. Emekçi basın mensubu arkadaşlarımızı, toplumumuz için bu kadar önemli bir görevi yerine getirdikleri için gönülden kutluyorum.

Ayrıca ilçemizin gelişmesi ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi, daha yüksek yaşam standartlarına kavuşabilmesi için yaptığımız çalışmaları halkımıza duyuran; vatandaşlarımızın sorunlarını da bize ileterek ilçemizin her kesimine kulak verebilmemizi sağlayan yerel basın mensubu dostlarımıza da ayrıca teşekkür ediyor, tüm basın mensubu arkadaşlarıma bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle basın yayın kuruluşlarımızın ve emekçi basın mensubu dostlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.

Necmi KADIOĞLU - Esenyurt Belediye Başkanı: Vatandaşımızın doğru haber alması, kamuoyunun sağlıklı oluşması, toplum sorunlarının sağlıklı bir şeklide tartışılmasın da basının önemi çok büyüktür.

Basın özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmaz şartlarından biridir. İnsanımızın, ülkemizden ve dünyadan haberdar olmasının en büyük katkısı basına ve basın mensuplarına aittir.

Basın toplumun her türlü sorunlarının yanı sıra ülke gündemine ilişkin gelişmelerin ve haberlerin kamuya duyurulmasında aracı olmaktadır. 24 Temmuz Basın Bayramınızı en içten dileklerim ile kutluyorum. 

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu: “Demokrasinin yaşamasını sağlayan en önemli unsurlardan biri olan özgür basın ve emekçileri, aynı zamanda Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin korunmasında da tartışmasız büyük bir itici güçtür. Ancak böylesi büyük ve önemli bir sorumluluğu üstlenmiş olan basın mensubu arkadaşlarımızın, gerek maddi gerek manevi ve gerekse sosyal haklar açısından hangi zor şartlar altında görev yaptıklarını da çok iyi bilmekteyiz.

Türk basınının sendikal haklarının budanması, çıkış yolu bırakılmaması ve maalesef mevcut iktidarın baskısı, basından sansürün kaldırılışının 105. yıldönümünü kutladığımız bugünlerde ulusumuzu tek sesli bir medyaya doğru sürüklemektedir. Öyle ki, dünya da basın özgürlüğü sıralamasında son sıralarda yer almamız, olayın hangi boyutta olduğunu bizlere çok açık ve net bir şekilde göstermektedir.

Demokrasinin vazgeçilmez en önemli unsurları arasında yer alan basının görevini en iyi şekilde yerine getirebilmesi için, ‘basın özgürlüğü’ büyük hayati önem taşımaktadır. Gelişmiş demokrasilerdeki başı çeken özgürlüklerden birisi ifade ve haber alma özgürlüğüdür. Basın özgürlüğünün yaşaması, demokrasinin hayata geçebilmesi, fikir ve düşünce özgürlüklerinin toplumun her kesiminde yeteri kadar kullanılabilmesi ancak ve ancak basının haber alma ve yaymasının önündeki engellerin kaldırılmasıyla mümkündür. İşte bu nedenle ifade özgürlüğünün sağlanması basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından bir tanesidir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde basında sansürün kaldırılışının 105. Yıldönümünü ve 24 Temmuz Basın Bayramı’nı en samimi duygularımla kutluyor, basın emekçisi arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Dursun Tazegül – CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı: Değerli Basın Mensupları; 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramınızı en içten duygularımla kutlarım.

Ancak gerçekten sansürsüz bir basın-yayın ortamının olmadığı ülkemizde bu bayramı hakkıyla kutlamak için daha çok mücadele etmemiz gerekmektedir. Mesleki görevini hakkıyla yerine getirmek uğruna her şeyi göze alıp hapis yatan, öldürülen, sakat kalan basın mensuplarının halen ülkemizde var olması son derece üzüntü vericidir. Bu acı gerçeği değiştirmek, gerçekten basın ve yayının hür olduğu bir ülkede gerçek basın bayramını hep birlikte, huzur ve güven içinde yaşamak dileklerimle.

Ekrem İmamoğlu – CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı: Basın yayın kuruluşlarımızın ve emekçi basın mensubu dostlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.

Abdullah Arslan – CHP Çatalca İlçe Başkanı: Basın yayın kuruluşlarımızın ve emekçi basın mensubu dostlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.

Recep Erol – B.Çekmece Ziraat Odası Başkanı: Basın yayın kuruluşlarımızın ve emekçi basın mensubu dostlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.

Selami Değirmenci – Eski Silivri Belediye Başkanı: Basın yayın kuruluşlarımızın ve emekçi basın mensubu dostlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.

Umut Veli Develi – İYGAD Başkanı: Değerli meslektaşlarımın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.

Hasan Togay – CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi: Basın yayın kuruluşlarımızın ve emekçi basın mensubu dostlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.

Tarık Erdoğan – DLN Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı: Basın yayın kuruluşlarımızın ve emekçi basın mensubu dostlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.