3 gazeteci tutuklandı, 3'ü serbest

3 gazeteci tutuklandı, 3'ü serbest
Hakim karşısına çıkan 6 gazeteciden Ömer Çelik, Mahir Kanaat ve Tunca Öğreten tutuklandı. Metin Yoksu, Derya Okatan ve Eray Sargın serbest.
24 gündür gözaltında tutulan 6 gazeteciden Ömer Çelik, Mahir Kanaat ve Tunca Öğreten “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı, Metin Yoksu, Derya Okatan ve Eray Sargın da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

24 gündür gözaltında tutulan eski Diken editörü Tunca Öğreten, DİHA Diyarbakır Haber Müdürü Ömer Çelik, İstanbul muhabiri Metin Yoksun, BirGün çalışanı Mahir Kanaat, ETHA Sorumlu müdürü Derya Okatan ve Yolculuk Gazetesi İmtiyaz sahibi Eray Sargın, bugün Çağlayan Adliyesi’ne getirildi. Gazeteciler savunmalarının ardından tutuklama talebiyle gazeteci Ahmet Şık’ı da tutuklayan 8. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. Hakim sorgusunda gazeteciler, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

6 gazetecinin saat 23.30’da hakim sorgusunun tamamlanmasının ardından hakim Atilla Öztürk karar için ara verdi.

Aranın ardından kararnı açıklayan mahkeme; Ömer Çelik, Mahir Kanaat ve Tunca Öğreten'in “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmasına, Metin Yoksu, Derya Okatan ve Eray Sargın da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.