Ahmet Hakan yarını bekleyemedi Sabah'a fena çaktı

Ahmet Hakan yarını bekleyemedi Sabah'a fena çaktı
Sabah gazetesi dün Tarafsız Bölge programında Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi "PKK terör örgütü değildir" deyince CNN Türk'e yüklenerek "terör propagandası yaptığını" iddia etmişti. Ahmet Hakan bunun üzerine gün içinde bir yazı

Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünü yaptığı Tarafsız Bölge programında Diyarbakır Baro Başkanı "PKK terör örgütü değildir" deyince Sabah gazetesi "CNN Türk'te terör propagandası" başlığı attı. Ahmet Hakan yarını bekleyemeden Hürriyet'teki köşesinden bir cevap yayınladı ve Sabah'ı Emre Aköz'ün eski bir yazısıyla çok fena vurdu. 

Ahmet Hakan yazısında, "Konuklardan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, tartışmanın bir bölümünde "PKK terör örgütü değildir" dedi. 
"Bu konuğa anında en sert şekilde tepki gösterildi. Bir değil, iki değil, üç değil, yedi kez itiraz edildi." diyen Ahmet Hakan şöyle devam etti: "Buna rağmen... Sabah gazetesi, CNN Türk'e saldırdı. Gecenin bir vakti şu başlığı attı Sabah gazetesi: "CNN Türk'te skandal sözler... Açık açık terör propagandası."

"Oysa bakın bu gazetenin bir yazarı, 2013 yılının Ocak ayında neler yazmış?" diyen Hakan Emre Aköz'ün yazısından şu ifadeleri paylaştı:

"İşte Sabah'ta yayınlanan yazıdan cümleler:

- PKK bir terör örgütü değildir.
- 100 kişiyle sınır karakoluna saldıran, ağır makineli tüfekler kullanan, halktan destek alan, 30 bin ölüme rağmen varlığını sürdüren bir örgüte terör örgütü demek, kendini kandırmaktır.
- Dolayısıyla Öcalan'a terörist demek, denize "göl" demek gibi bir şey...
- Bir Kürt ulusalcısı olarak, siyasal amacına ulaşmak için şiddeti kullanan bir politikacıdır Apo...
(Sabah Gazetesi... 16 Ocak 2013... Emre Aköz'ün yazısı.)"



Ahmet Hakan yazısında, "CNN Türk'te yapılmasına izin verilmeyen "terör propagandası", bundan iki yıl önce Sabah gazetesinde yapılmıştı. Hem de açık açık... Hem de göstere göstere... Hem de izah ede ede... Hem de öttüre öttüre..." dedi. 

Hakanyazısını şu ifadelerle noktaladı: "Kendi terör propagandasını görmeyen Sabah gazetesi, başkalarının yapmadığı terör propagandası üzerinde tepiniyor. Arsızlık, utanmazlık, riyakârlık bu değilse nedir?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.