Bağış’tan yerel medyaya övgü

Bağış’tan yerel medyaya övgü
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB Bakanlığı ile Küresel Sorunlar Platformu'nun yerel medya temsilcileri için Ortaköy Ofisi'nde düzenlediği sohbet toplantısına katıldı.
 Bakan Bağış’tan yerel medyaya övgü

HABERDAR Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Mert’in de katıldığı toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bağış, yerel basının önemine de değindi.

YEREL MEDYAYA ÖVGÜ

AB süreci yerelde başlar. Yerel Medya ile ilgili ayrı bir birim oluşturan tek bakanlığız diyen Bakan Bağış şöyle konuştu: ‘Biz yerel medyayı önemseyen bir bakanlığız. Bakanlığımız döneminde bütün Türkiye’de yerel medyadan sorumlu vali yardımcıları oluşturduk. Kaymakamlıkları bu konuda bilgilendirdik. Yerel basın kuruluşlarımızın AB fonundan destek almaları için çalışmaları hızlandırdık’

İKTİDARIN KUSURU OLMADI MI?

HABERDAR Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Mert’in ‘Gezi Parkı olayında iktidarın da bir kusuru olmadı mı? 20 gün ülke ciddi kriz yaşadı. Sayın Başbakanın AB’ye sert çıkışını siz nasıl değerlendirdiniz?’ gibi sorularına ise Bakan Bağış şöyle cevap verdi:  Bu olay bir komploydu ve bu komplonun istediği gibi davranmayarak Sayın Başbakanımız krizi iyi yönetti. Dik durup eğilmeyerek ülkeyi ciddi bir çatışmanın eşiğinden çevirdi. Bırakın Avrupa Birliği’ne üye ülkelere AB üyesi ülkelere bile iç güvenlik konusunda karışmak söz konusu değilken, AB’nin bize karşı yaptığı açıklamaya en güzel cevap oldu Sayın Başbakanımızın açıklaması’

HERKES MEKTUP YAZIYOR

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB sürecinden de söz ederek, Sayın Merkel'e, şu anda Avrupa'nın en tecrübeli yetkililerinden birine bunu hiç yakıştıramadım ve ümit ediyorum ki, Pazartesi'ye kadar içine düştüğü bu vahim hatadan döner. Çünkü dönmezse bunun mutlaka bir reaksiyonu olacağını o da bilir. Türkiye sıradan bir ülke değildir. Bir barış projesi olduğunu iddia eden AB için ki, Nobel Barış Ödülü'nü kazanmış bir yapılanmadır, böyle bir tutum gerçekten kabul edilebilecek bir şey değil. Bizim riyakarlığa, ikiyüzlülüğe prim vermemizi kimse beklemesin diye konuştu.

CHP'yi de eleştiren Bağış, “ ‘AB ile ilişkileri yürütmesi gereken Sayın Başmüzakereci ilişkileri zora sokuyor’ diyenlere, benim görev tanımımı bir kez daha gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum. Monşer kılıklı ana muhalafetimizin bu ucuz eleştirilerine ben hakikaten gülüyorum. Şimdi bir trend başladı, Türkiye'de Sayın Merkel'in birçok mektup arkadaşı doğdu. Önüne gelen Merkel'e mektup yazıyor. İsteyen buyursun gitsin, Sayın Merkel'in ülkesinde ifade özgürlüğü neymiş biraz kıyaslasınlar. Buradaki kadar rahat konuları tartışabiliyorlar mı, bir görsünler, ondan sonra gelsinler bu konuları bir daha konuşalım” dedi.

“MEKTUPLAR YAZIYOR, AMA DÜZGÜN YAZSIN, BARİ ADRESİNE ULAŞSIN”

Bağış, duran adamlar için de, “Biz, bu ülkede kimileri durmayı tercih etse de, çalışmaya devam edeceğiz. Biz, 'Durmak yok, yola devam' diyeceğiz. Çünkü duran adam çok var Türkiye'de. CHP Genel Merkezi'ne gidin çok var. Duranların bu ülkeye bir faydası olsaydı, CHP çoktan iktidara gelirdi. Duran saat bile günde iki kez doğruyu gösterir, bu duran adam da bize CHP'nin durmayı bile beceremediğini gösterdi. Kemal Bey, Merkel'e mektup yazmış. Ben buradan bir çağrıda bulunuyorum, ama şu adrese dikkat etsinler. Çünkü Kemal Bey hata yapar, yanlışlıkla Almanya Başbakanı'na yazdığı mektubu, Brezilya Cumhurbaşkanı'na gönderir veya Arjantin'den geri döner. Onun için madem mektuplar yazıyor, ama düzgün yazsın, bari adresine ulaşsın diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum