Bakan açıkladı: Sosyal medya için yasa geliyor

Bakan açıkladı: Sosyal medya için yasa geliyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Sosyal medyanın kapatılması gibi bir durum yok. Olumsuz içeriklere müdahale için bir yasa hazırlığı var. Yakında Meclis’e gelir” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu sosyal medyada hakarete varan yorumların önüne geçmek için gündeme gelen 'sosyal medya düzenlemesi' konusuna açıklık getirdi.

 Siirt'teki Beğendik Köprüsü'nün açılışı öncesi konuşan Karaismailoğlu, sosyal medyanın tamamen kapatılması gibi bir durumun olmadığını, olumsuz içeriklere müdahale edileceğini söyledi.

Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Olumsuz bir içerik var. 'Kaldır' diyorsun, kaldırmıyorlar. Temsilcilikleri Türkiye'de değil, muhatap bulamıyorsun. Ahlak dışı işler var. Adam oradan hakaret ediyor, siz bir şey yapamıyorsunuz. Bunların bir şekilde önüne geçmek gerekiyor. Yasa hazırlığı var. Kısa süre içinde Meclis'e gelir."
Yasanın 2 yıldır gündemde olduğunu, içerik sıkıntısıyla tüm dünyanın uğraştığını dile getiren Karaismailoğlu, "Maalesef Türkiye'de sen ne dersen tersini söyleyen bir kitle var. Yoksa herkes bu sıkıntının düzelmesini istiyor" dedi.

Pandemi sürecinde online görüşme platformları ile dosya aktarım programlarının öne çıktığını bu noktada yerli yazılımların öneminin anlaşıldığını dile getiren Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"Bu süreci yabancı platformları kullanarak geçirdik. Veri mahremiyeti kalmadı. Yerli yazılımların daha yaygın hale getirilmesi ile Türksat ve Türknet'in önemi ortaya çıktı. Bu konudaki çalışmalarımızı hızlandırdık. Havelsan'ın ve GSM operatörlerimizin projelerini yaygınlaştırmak için çalışıyoruz."

Deprem ve bayram döneminde kesintiler nedeniyle oluşan iletişim problemi ile ilgili GSM operatörleriyle görüştüklerini belirten Karaismailoğlu, "İletişim altyapısında dünyada en gelişmiş ülkelerden biriyiz. Deprem zamanı ve bayramda kısa süreli sıkıntı oldu. İnternetten konuşmayı aktifleştirmemiz lazım. Ortak altyapı projesini de çalışıyoruz" dedi.

Gündem olsun diye ortaya attılar 

İBB'nin 6 bin taksi talebiyle ilgili de konuşan Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"Bu bir toplu taşıma konusu. Belediyenin işi taksinin kalitesiyle uğraşmak. Devam eden 225 km metro hattı var. Onlar bittiğinde mevcut otobüs, minibüs ne olacak? Metro hatları nedeniyle iş yapamayan sarı dolmuş ve minibüslerin taksiye dönme talebi var. Bunlar hallolmadan gündem olsun diye ortaya atılmış bir laf bence. Altyapısını iyi oluşturmak gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.