BASIN BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

BASIN BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Sansürün kaldırılışının 103. yıldönümünde Basın İlan Kurumu tarafından düzenlenen 24 Temmuz Basın Bayramı, İstanbul'da coşkuyla kutlandı.
 
Coşkulu kutlama, Bab-ı Ali yokuşu olarak bilenen İstanbul Valiliği önünde başladı. İstanbul Valiliği önünde toplanan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Basın Etik Kurulu Başkanı Halit Esendir, İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Engin Köklüçınar ve basın mensupları, bando eşliğinde Sultanahmet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada heyeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç karşıladı.
Daha sonra düzenlenen etkinlikte konuşan Mutlu, 24 Temmuz'un basın çalışanları için önemli bir gün olduğunu belirtti.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da Bab-ı Ali'nin basın camiası için çok önemli bir yer olduğunu, Bab-ı Ali'nin eski günlerine kavuşması için çalışmalar yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu: ''Bayramı bayram gibi kutlayacaksak bütün sorunlarını aşmış, sıkıntılarını gidermiş, her türlü sosyal haklarını en iyi şekilde elde etmiş ya da elde etme yolunda büyük mesafeler almış bir basınla bunu yapmak mümkün. Daha çok kişinin ekmek yediği, daha çok kişinin iş bulduğu, daha iyi şartlarda, daha iyi maaşlarda çalıştığı, daha iyi bir fotoğraf makinesiyle fotoğraf çektiği, daha iyi kağıda gazetelerin basıldığı, gazetecilerin gittikçe yükselen değer olduğu dönemleri yaşamak istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Biz bütün kurumlara bir telefon kadar yakınız, el ele kol kola çalışacağız. Kimseyi dışlamadan, herkesle el ele kol kola çalışmak mümkündür diye düşünüyorum. Bu açıdan da bu töreni gerçekleştirdik. İnşallah her günümüz bayram gibi olsun.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.