BBC'den müthiş gaf

BBC'den müthiş gaf
BBC İskoçya kanalında yaşanan teknik karmaşa, haberleri sunan kadın spikerin zor anlar yaşamasına neden oldu.BBC sunucusu Catriona Shearer, ilk olarak Nazi Almanyası’nın lideri Adolf Hitler’in yardımcısı Rudolf Hess hakkında bir haber okumaya başladı.

 Shearer, Hess’in İkinci Dünya Savaşı’nda gizli barış anlaşması yapmak için İskoçya’ya gelmesi ve tutuklanmasının 70’inci yıldönümünden bahsediyordu.
 

Ancak bu esnada, Hess yerine başka bir haberin konusu olan kadının resmi gösterildi. Yapılan hatanın farkına varan Shearer, görüntülerin kesilmesinin ardından seyircilerden özür diledi. Ancak en büyük kriz bundan sonra yaşandı. 
 

Shearer, önündeki haberi es geçmek zorunda kaldı ve hava durumunu sunacak meslektaşına sözü verdi. Birkaç saniyelik sessizlikten sonra, ekranda Rudolf Hess’in “Sieg Heil!” (Yaşasın Zafer) diye bağıran görüntüleri belirdi. İlerleyen saniyelerde iki haberin görüntüleri de birbirine karıştı.
 

KARMAŞA BİTMEK BİLMEDİ
Shearer, görüntüler kesildikten sonra tekrar özür dilemeye başladı ancak mikrofonu çalışmadığı için sesi duyulmadı.
 

Mikrofon düzeldikten sonra özrünü tekrarlayan Shearer, nihayetinde hava durumunu sunacak Cat Cubie’ye bağlanabildi.
 

Kısa zamanda YouTube’da hit olan video, bir gecede 140 binden fazla tıklandı. Ancak BBC’deki teknik kriz bu olayla sona ermedi. 
 
 FARKINDA DEĞİLDİ
Shearer, başından geçen olayın ardından üzerindeki mikrofonları çıkartıp en kısa zamanda stüdyoyu terk etmek istedi.
 

Ancak kameralar o esnada yayında olan programı değil, Shearer’ı göstermeye devam ediyordu. Shearer göğsündeki mikrofonu çıkarmaya uğraşırken, izleyiciler tarafından canlı yayında izlendiğinin farkında değildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.