Ege'ye yerleşen deneyimli gazeteci yoğun bakıma kaldırıldı!

Ege'ye yerleşen deneyimli gazeteci yoğun bakıma kaldırıldı!
29 yıl foto muhabirliği yaptıktan sonra 5 yıl önce emekliliğin keyfini çıkarmak için Ege'nin şirin ilçelerinden Dikili'ye yerleşen deneyimli foto muhabirinin yoğun bakıma kaldırıldığı ortaya çıktı.

Haziran 2016 yılında 19 yıl süreyle emek verdiği Hürriyet Gazetesi'ne veda eden başarılı foto muhabiri Sefa Özkaya’dan üzücü bir haber geldi.

Özkaya’nın İzmir'de Egepol Hastanesi'nde pankreas kanserinden dolayı yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Haberi Hürriyet’teyken beraber çalıştığı Demirören Haber Ajansı Genel Müdürü Celal Korkut, sosyal medya hesabından duyurdu.

Celal Korkut paylaşımında, “Bir zamanlar birlikte çalışma şansı bulduğumuz arkadaşımız, dostumuz Sefa Özkaya... Dünyalar iyisi, kedi sevdalısı, çalışkan, kendi halinde işini en iyi şekilde yapan harika bir dost. Sadece kendi işini yapmaz, sürekli sayfaları kontrol eder, eksikleri, hataları görünce uyarır. Bu kadar titiz ve dikkatli. Herkes onlarca kare çekerken o tek karede işi bitirirdi...

Yıllarca, cumhurbaşkanlarını, devlet büyüklerini takip etti. Sadece fotoğraf çekmedi haberi de en güzel şekilde topladı. Sonra emekli oldu ve 5 yıl önce annesi ile birlikte Dikili'ye yerleşti. Emeklilik günlerini burada huzur içinde geçirecekti. Ama amansız hastalık maalesef Sefa'yı bırakmadı. Sefa şimdi İzmir'de Egepol Hastanesi'nde yoğun bakımda. Ama, Allah'tan ümit kesilmez, mucizeleri bitmez. Dualarımız Sefa için, en kısa zamanda sağlığına kavuşması için.” ifadelerini kullandı.

Mesleğe Anadolu Ajansı'nda 1991 yılında adım atan Özkaya 1997 yılına kadar burada görev yaptı.

1997 yılında Hürriyet Gazetesi'ne transfer olan Özkaya 29 yıllık haber maratonuna 2016 yılının Haziran ayında son noktayı koymuş, Dikili'ye yerleşme kararı almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.