Festivalde yerel basına törenle teşekkür plaketi verildi

Festivalde yerel basına törenle teşekkür plaketi verildi
Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin gelenekselleşen “Yerel Basın Ödül Töreni”nde bir ödül de İYGAD başkanı Mehmet Mert'e verildi. Mert ödülünü Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Eski CHP Milletvekili Süleyman Çelebi&

  1. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne haberleri ve köşe yazılarıyla destek veren yerel basına törenle teşekkür plaketi verildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Akgün; “Özgür basın demek demokrasi demektir” ifadesini kullandı.

İstanbul ve Büyükçekmece’de yayın yapan gazetelerin imtiyaz sahipleri, İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert ve Türkiye Yerel Basın Birliği Başkanı Nezir Karayün’e plaketleri Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı, Türk Folklor Kurumu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu ve belediye meclis üyeleri tarafından takdim edildi.

'Sözde değil özde sahip çıkalım'

İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert burada yaptığı konuşmada; ''artık özgür basının kıymetini 15 Temmuz sonrası hepimiz çok daha iyi anladığımıza göre 'özgür basın herkese lazım' vurgulamasına sözde değil özde sahip çıkalım. Bu durumdan kimselerin şüphesi olmayacağına göre yaşasın tam bağımsız özgür basın, yaşasın laik, demokratik büyük Türkiye Cumhuriyeti'' diye belirtti.

15 Temmuz ders olsun”

Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, her güne yerel basını okuyarak başladığını belirterek; “Bölgesel yayın yapmakla birlikte her tülü imkansızlığa karşın üzerlerine düşen görevi yapmaya çalışan yerel basınımız her festivalde olduğu gibi bu festivalde de yapmış oldukları haberlerle büyük katkı sundular. Özgür basın demek demokrasi demektir. Özgür basın olmadan demokrasi olamayacağını, Ahmet’in Mehmet’in istediğini değil de, gerçekleri yazdığınız zaman gazeteci olacağınızı bilmelisiniz. İşte bunun en somut örneğini 15 Temmuz karanlık gecesinde gördük. İnşallah bu yaşanan karanlık tablodan basında kendisine ders çıkartmıştır. Siz gazete sahiplerine, sizlerle birlikte çalışan arkadaşlarınıza hem kendi adıma, hem festival komitesi adına hem de Büyükçekmece ailesi adına teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.