Gazeteci Burhan Ayeri yaşamını yitirdi

Gazeteci Burhan Ayeri yaşamını yitirdi
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, 2019 Burhan Felek Basın Hizmet Ödüllü, Sürekli Basın Kartı sahibi Yeniçağ Gazetesi Yazarı Burhan Ayeri, 12 Aralık 2020 Cumartesi günü hayatını kaybetti.

İstanbul Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert ile Büyükçekmece Fatih Mahallesi’nde aynı sokakta oturan Burhan Ayeri'nin cenazesi 14 Aralık 2020 Pazartesi günü Büyükçekmece'deki Çakmaklı Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından 2019 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne hak kazanan Burhan Ayeri'nin ödülünü rahatsılığından dolayı ödül törenine gitmemesinden dolayı komşusu Mehmet Mert almıştı...

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Burhan Ayeri'nin ölümünün ardından bir açıklama yaptı: Açıklamada şu görüşler yer aldı:

"Gazetecilik ve köşe yazarlığı alanında uzun yıllardır başarıyla görev yapan Burhan Ayeri'yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaşıyor ve başsağlığı diliyoruz."

BURHAN AYERİ KİMDİR?

İzmir Damlacık'ta 1946 yılında doğdu. Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk ve Sanat Tarihi bölümlerini bitirdi. 13 Haziran 1966'da Durum Dergisi'nde gazeteciliğe başladı.Yine aynı yıl Paris'teki senaryo yarışmasında "At ve Arabacı" isimli öyküsüyle "İnsan Snopsisi" ödülüne layık görüldü. Meydan, Güneş, Tercüman ve Akşam gazetelerinde görev yaptı. Son olarak Yeniçağ Gazetesi'nde köşe yazıyordu. Çok sayıda ödülü bulunan Ayeri, 2019 yılında TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü almıştı. İki çocuğu ve bir torunu vardı.

FOTOĞRAF: Burhan Ayeri geçtiğimiz Ramazan Ayı iftarında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ev sahipliğinde gerçekleşen iftarda gazeteciler ile bir araya gelmişti...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.