Gazeteci Hasan Cemal beraat etti: 'Müvekkilimin TCK 299 davalarından çok sıkıldım'

Gazeteci Hasan Cemal beraat etti: 'Müvekkilimin TCK 299 davalarından çok sıkıldım'
Gazeteci Hasan Cemal sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığı davada beraat etti. Savunmasında "Ne söylediysem tümü ifade özgürlüğü içinde" dedi. Avukatı Fikret İlkiz ise "Müvekkilimin TCK 299 davalarından çok sıkıldım" ifade

Gazeteci Hasan Cemal hakkında, Twitter’da 2016-2020 yıllarında yaptığı iki Twitter paylaşımından dolayı açılan davada beraat aldı. Davanın ilk duruşması bugün İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, suçun unsurlarının oluşmadığına hükmetti.

'NEDEN SAVUNMA YAPAYIM Kİ?'

T24'te yer alan habere göre Hasan Cemal ifadesinde şunları söyledi:

"Çok sıkıcı... Evet öyle, sayın yargıç. Neden savunma yapayım ki? Bir 'suç' işlemedim ki... Ne söylediysem, ne yazdıysam tümü 'ifade özgürlüğü' içinde yer alıyor. Hiçbirinde 'hakaret' de yok, 'hakaret kastı' da yok. Bu noktayı vurgularken de içim fena halde sıkılıyor, daralıyorum. Kim bilir bunca yıldır bu sözleri, ne kadar çok eveleyip gevelemişimdir. Cumhuriyet gazetesinde genel yayın yönetmeniyken, başyazarım Nadir Nadi'nin seksen yaşına merdiven dayadığı günlerdeki bir başyazısında, hiç unutmadım, şöyle yakınmıştı: 'Bu adam bu dünyaya boşuna mı gelmiş diyecekler?..' Ben de bugünlerde Nadir Bey'in hissiyatını yaşıyorum. Seksen yaşına merdiven dayadım, 78 yaşındayım ve ne yazık ki hiçbir şeyin değişmediğini görüyorum. 54 yıldır gazetecilik yap, yaz çiz ve değişen bir şey olmasın, için sevinçle dolu olarak hiç yaşama... Çok hazin, acıklı... Ve de çok sıkıcı... Sayın Yargıçlar, son sözüme gelince; hakaret davalarıyla bu ülkede ifade özgürlüğü boğuluyor."

AVUKAT FİKRET İLKİZ: ÇOK SIKILDIM

Hasan Cemal’in avukatı Fikret İlkiz ise, “Ben de müvekkilimin bu TCK 299 davalarından çok sıkıldım. Bu aşamada bir diyeceğim yok” dedi.

Davada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mağdur sıfatıyla yer aldı. İddia makamı esas hakkındaki mütaalasında, “Her ne kadar sanık hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmış ise de sadığın beyanlarının yorum ve eleştiri niteliğinde sözler olduğu, kişinin şeref, haysiyet ve onurunu rencide edecek nitelikte olmadığı ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı anlaşılmakla sanığın CMK’nın 223/2-a maddesince beraatine karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur” ifadelerini kullandı.

BERAAT KARARI

Mahkeme, suçun unsurlarının oluşmadığına hükmederek Hasan Cemal’in beraatine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.