“Gazetecilere fiziksel saldırı olağanlaştırıldı”

“Gazetecilere fiziksel saldırı olağanlaştırıldı”
2013 yılında her hafta, bir olayı izleyen gazete ya da TV ekibine saldırı olduğuna işaret eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, yaptığı açıklamada “gazetecilere fiziksel saldırının olağanlaştırılması endişe vericidir. Son olarak Samanyolu TV ekibi ve Silivr

Türkiye’de gazetecilerin sözlü, yazılı ve fiziksel olarak saldırılması alışkanlığının 2013 yılında da artarak sürdüğüne dikkat çeken Türkiye Gazeteciler Cemiyeti YönetimKurulu, bir açıklama yaparak Samanyolu TV ekibine ve Silivri’de yerel basında çalışan gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı.
 
 Cemiyet Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklama şöyle:
 “Gazetecinin görevi halkın haber alma hakkına hizmet etmektir. Kamuoyunu bilgilendirmek, gazetecilerin en önemli işlevidir. Ne yazık ki, Türkiye’deki güç odakları bu demokratik gerçeği yok saymak konusunda direniyor.
 2013 yılının ilk ayında da hemen her hafta bir olayı izleyen gazete ya da TV ekibinin saldırıya uğradığını görüyoruz. Son olarak Samanyolu TV ekibine ve Silivri’de yerel basında çalışan bazı gazetecilere yönelik bir saldırı meydana geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile partililerin Silivri Cezaevinde eski Genel Kurmay Başkanı Başbuğ ve MHP Milletvekili Engin Alan’ı ziyaretlerini izleyen Samanyolu TV ekibine ve Silivri’de yerel basında çalışan gazetecilere yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel saldırıların olağan hale gelmesinin basın özgürlüğü açısından bir utanç konusu olduğunu hatırlatıyor, meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Bu olayı halkın bilgi edinme hakkına yapılmış çirkin birsaldırı olarak niteliyor, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.