Gezi Direnişi 'ayın kitabı' seçildi

Gezi Direnişi 'ayın kitabı' seçildi
PEN, Emre Kongar ve Aykut Küçükkaya'nın beraber yazdığı kitaba övgü dizdi.
Prof. Dr. Emre Kongar ile araştırmacı gazeteci Aykut Küçükkaya’nın birlikte hazırladığı “Türkiye’yi Sarsan 30 Gün - Gezi Direnişi” isimli kitap, PEN Türkiye tarafından ayın kitabı seçildi. 
PEN Türkiye Merkezi Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, “Gezi Parkı Direşini’nin yalnız Türkiye’de değil, bütün gezegende 
demokrasi ufku açısından esin kaynağı” olduğu belirtilerek Cumhuriyet Kitapları arasında yer alan eserin, “bir döküm ve değerlendirme olarak vazgeçilmez nitelikte” olduğu vurgulandı. 

Kuruluş, “Zulme ve adaletsizliğe karşı mücadelede önemli bir katkı” olarak değerlendirdiği çalışmayı, ayın kitabı seçmekten kıvanç duyduklarını 
kaydetti.

“Türkiye’yi Sarsan 30 Gün - Gezi Direnişi” kitabının ilk bölümünde Emre Kongar, olayları toplumbilimsel açıdan inceliyor. 

İkinci bölümünde ise Cumhuriyet Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Aykut Küçükkaya, günbegün neler yaşandığını aktarıyor. “Artık Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak” altbaşlığıyla çıkan ve okuyuculardan büyük ilgi gören kitapta, Cumhuriyet'in arşivinden seçilen fotoğraflarla birlikte, sanatçıların, yazarların ve siyasetçilerin direnişle ilgili tweet’lerine de yer veriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.