İGD başarılı ve emekçi gazetecileri ödüllendirdi

İGD başarılı ve emekçi gazetecileri ödüllendirdi
İstanbul Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği 'Zirvedeki Gazeteciler' ödülleri sahiplerini buldu. 28 Ekim 2019 Pazartesi akşamı Avcılar Belediyesi Firüzköy Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen ödül töreninde konuşan İGD Başkanı Mehmet Mert

Haber, Fotoğraf, Sayfa Düzeni, Röportaj, Köşe Yazarı, İnternet Haber Sitesi, Gelecek Vaad Eden Gazeteci Adayı, Yaşam Boyu Onur Ödülü ve İGD özel ödüllerinden oluşan 10 falda dağıtılan ödül töreninde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısına pasta kesilerek Cumhuriyet'in 96. yıl dönümü de Onuncu Yıl Marşı eşliğinde kutlandı. Çok sayıda gazeteci, STK temsilcisi ve siyasetçinin katıldığı ödül törenine, Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer, gazeteci İsmail Saymaz, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Kaan Akın ve Murat Akbaş, Moda Federasyon Başkanı Hüseyin Öztürk, Bizim Beylikdüzü Vakf Başkanı Halis Kahriman, İstanbul Sanayi ve İşinsanları Dernek Başkanı Muammer Ömeroğlu, CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas da katılarak İstanbul basınına destek oldu.

Gelenek haline getirdik
Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan İstanbul Gazeteciler Dernek (İGD) Başkanı Mehmet Mert, "İstanbul Gazeteciler Derneği olarak şimdiye kadar gazetecilik mesleğinin çıtasını yükseltici, meslektaşlar arasında dayanışmayı sağlayıcı hizmetlerle birlikte, eğitici ve öğretici seminerler, paneller, söyleşiler de düzenledik. Son dört yıldır bir gelenek başlatarak işini en iyi yapanlar arasından bazılarını ödüllendirme yoluna gittik. İstedik ki bu ödüller gerek demokrasi kültürümüzün yaygınlaşmasına katkı sunsun, gerek meslektaşlar arasında tatlı bir rekabet başlatsın, gerek ise gazetecilik mesleğinin daha üst seviyelere taşınmasını sağlasın" açıklamasını yaptı.

mehmet mert

Gazetecilik kan kaybediyor
"Gönül isterdiki bu akşam burada gazetecilik adına güzel şeyler konuşalım. Olumlu gelişmelerden bahsedelim" diyen Mert, "Ancak ve ne yazık ki gazetecilik her geçen gün kan kaybediyor. Meslektaşlarımız mesleklerini sürdürecek sağlıklı alanlar, kurumlar, ortamlar bulmakta zorlanıyor. Hele hele çoğu meslektaşımız özgürlüklerinden oluyor, sağlıklarından oluyor, işlerinden oluyor. Hani o 212. Yasa olarak bilinen ayrıcalıklı gazetecilik hakları bir yana, artık basın kuruluşlarında iş bulmakta zorlanan gazeteciler, dünün limon satarak hayatlarını sürdürmeğe çalışan öğretmenler gibi, günümüzde ise geçim sıkıntısı ile karşı karşıya kalan gazeteciler sektör gözetmeksizin ne iş olursa yapma yoluna yönelmekteler" ifadelerini kullandı.

Gazete ve dergi sayısı azaldı
İletişimde sosyal medya gerçeğine fikkat çeken Mehmet Mert, "Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2018 Yılı Yazılı Medya İstatistikleri Raporu’nda da bu olumsuzluk rakamlara yansıdı. Rapora göre Türkiye’deki gazete ve dergi sayısı yüzde 2,6 azalarak 5 bin 962 olurken. Gazete ve dergilerin yıllık tirajının bir önceki yıla oranla 2018’de yüzde 17,6 oranında azaldığına dikkat çekildi. İlkeli, tarafsız ve araştırmacı bir medya, ülkenin demokratik gelişmesine doğrudan katkı yaptığı gibi; yöneticileri uyarıcı ve yol gösterici yayınlar ile kamu hayatını da önemli yönde etkilemekte. Tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla görev yapıldığı sürece, bir basın mensubu aynı zamanda kamu görevi yapmış sayılır. Bu özelliklerin sağladığı sorumluluk anlayışı ile görevlerini yerine getiren basın çalışanlarına ihtiyacımız var. Umarız ve dileriz ki; medya dünyasını gerçekten doğrudan, tarafsızlıktan, hakikatten, vicdandan yana olan insanlar yönetmeye ve işletmeye başlar... Bu düşünceler ile gazeteciliğe emek veren, değer katan, bedel ödeyen meslektaşlarımıza buradan şükranlarımı gönderiyorum" diye konuştu.

ismail saymaz

Yerel basın kökenliyim
İGD tarafından En İyi Yazar ödülüne kayık görülen gazeteci İsmai Saymaz, kendisinin de yerek basın kökenli olduğunu söyledi. Saymaz ödülünü Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer’in elinden aldı. Kendisinin iletişim fakültesi mezunu olduğunu fakat aynı zamanda alaylı gazetecilik de yaptığını dile getiren İsmail Saymaz, "Mesleğe lise yıllarında Rize’de Zümrüt Rize Gazetesi'nde başladım. Ardından Konya ve Eminönü’nde yerel basında çalıştım. 2002’de Radikal’de göreve başladığımda yerel basında yaptığım haberleri ulusal basında tekrar yapmaya başladım. Ulusal basın eğer yerel kaynaklara, yerel kimliklere yaslanırsa ve dayanırsa ancak ayakta durabilir. Avrupa’da ulusal gazeteler var ama yerel gazetelerin de ciddi bir ağırlığı bulunuyor. Umarım biz de nasıl kurtuluş savaşında yerel basınımız milli mücadelenin bayrağı olmuşlarsa, Adana’nın, Konya’nın, Trabzon’un, Erzurum’un gazeteleri milli mücadele ruhunu canlandırma noktasında hükmetmişse gelecekte de bunu tekrarlayabiliriz. Bunu bir temenni olarak söylüyorum. Ancak ne yazık ki daralan iş olanaklarına yerel medya destek çıkmaktaydı son günlerde kapanan yerel gazetelerimize şahit oldukça ve iletişim fakültelerinden mezunlarımızın sayısı arttıkça işsiz meslektaşlarımızın artacağından korkmaktayım" ifadelerini kullandı.

İŞTE ZİRVEDEKİ GAZETECİLER

seyhan avşar


1- Haber dalında "Ver parayı seç öğretmenini" başlıklı haberi ile Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Seyhan Avşar ödüle layık görüldü. İGD'ye teşekkür eden Avşar, "Bu ödül benim için çok önemli. Herkese teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı. 

şenay bodur

2- Fotoğraf dalında ödüle layık görülen isim ise "İtfaiye okulunu neden açtınız?" haber fotoğrafıyla Kent Yaşam Muhabiri Şenay Bodur oldu. Ödülün kendisi için sürpriz olduğunu söyleyen Bodur, "Meslek büyüklerimizin bu tercihi beni çok onurlandırdı" diye konuştu.

hüseyin çetiner

3- Röportaj dalında ise ödül, ses getiren sokak röportajları ile dikkatleri üzerine çeken İstanbul Times gazetesine gitti. Gazete adına ödülü alan Hüseyin Çetiner, "Zor bir işi severek yapıyoruz. Bu anlamlı ödül için ekibim adına sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

engin çağlar

4- Artık gelenekselleşen 'Zirvedeki Gazeteciler' ödül töreninde 'Sayfa Düzeni' dalında Yenigün gazetesinden Engin Çağlar ödüle layık görüldü. Bu ödüle layık görülmesinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Çağlar, İGD ve yönetimine teşeklür etti. 

burak zihni gazete damga

5- İGD'nin 10 dalda ödül verdiği törende 'Haber Sitesi' dalinda Gazete Damga'dan Burak Zihni ödüle layık görüldü. Günlük ortalama 50 bin ziyaretçi sayısını yakalayan Damga'nın Web sayfasının editörü Zihni, "Daha iyi olmak için uğraşıyoruz" dedi.

tolga öztürk

sibel gülersöyler

6- 'Gelecek Vaat Eden Gazeteci' dalında ödül verilen isim Sözcü Gazetesi muhabiri Sibel Gülersöyler ve Denge Gazetesi muhabiri Tolga Öztürk oldu. İki genç gazeteci de İGD'ye teşekkür ederek, büyük bir onur yaşadıklarını dile getirdi. 

barış emregül

7- İGD, 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü Yerel Medya Gazetesi imtiyaz sahibi Barış Emregül'e verdi. Bu ödülün kendisine layık görülmesinden dolayı büyük bir onur duyduğunu ifade eden Emregül, "Mesleki açıdan zorlandığımız bir dönemde bu tören herkesi sevindirmiştir" dedi.

cihan güner

8- 'İGD Özel Ödüller' kurumsal dalda ödüle layık görülen kurrum ODA TV haber sitesi oldu. İGD Özel Ödüller kişisel dalında ise KRT Genel Yayın Yönetmeni Cihan Güner'e ödül verildi. Oda TV'nin ödülünü Avcılar Belediye Meclis üyesi Mahir Budak takdim etti.

İSTANBUL GAZETECİLER DERNEĞİ ZİRVEDEKİ GAZETECİLER ÖDÜLLERİ

İSTANBUL GAZETECİLER DERNEĞİ ZİRVEDEKİ GAZETECİLER ÖDÜLLERİ

İSTANBUL GAZETECİLER DERNEĞİ ZİRVEDEKİ GAZETECİLER ÖDÜLLERİ

İSTANBUL GAZETECİLER DERNEĞİ ZİRVEDEKİ GAZETECİLER ÖDÜLLERİ

İSTANBUL GAZETECİLER DERNEĞİ ZİRVEDEKİ GAZETECİLER ÖDÜLLERİ

İSTANBUL GAZETECİLER DERNEĞİ ZİRVEDEKİ GAZETECİLER ÖDÜLLERİ

İSTANBUL GAZETECİLER DERNEĞİ ZİRVEDEKİ GAZETECİLER ÖDÜLLERİ

İSTANBUL GAZETECİLER DERNEĞİ ZİRVEDEKİ GAZETECİLER ÖDÜLLERİ

İSTANBUL GAZETECİLER DERNEĞİ ZİRVEDEKİ GAZETECİLER ÖDÜLLERİ

İSTANBUL GAZETECİLER DERNEĞİ ZİRVEDEKİ GAZETECİLER ÖDÜLLERİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.