İGD söyleşide Necdet Saraç'ı ağırlıyor...

İGD söyleşide Necdet Saraç'ı ağırlıyor...
İstanbul Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği; 'Basının Dünü Bugünü' konulu interaktif söyleşide gazeteci-yazar Necdet Saraç konuk olacak.


 

Son günlerde televizyonlarda yaptığı objektif yorumlar ve köşe yazıları ile okurların ve izleyicilerin beğenisini kazanan Necdet Saraç 1961 Erzincan'da doğdu.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’ni bitirdi.

Almanya’da Halk Yüksek Okulu’nda çalıştı. Köln Sinema Günleri başta olmak üzere, Almanya’da bir çok sosyal-kültürel proje yaptı.

Türkçe-Almanca bir gençlik dergisi yayınladı.

1996-2004 arası CİNE 5 ve DİGİTÜRK Avrupa temsilciliği yaptı.

Avrupa’da ve Türkiye’de Alevi kurumlarında merkezi düzeyde yöneticilik yapan Saraç, SU tv ve YOL tv televizyonlarının Genel Yayın Yönetmenliği yanı sıra BirGün Gazetesi’nde 4 yıl, Yurt Gazetesi’nde de 3 yıl köşe yazarlığı yaptı.

Necdet Saraç’ın Alevilerin Siyasal Tarihi, Farklı Çizgi, Yavuz’un Aklı ve 51 Soruda Sosyal Demokrasi adlı dört kitabı bulunmakta.

Bütün basın mensuplarını ve basın dostlarını programa davet eden İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert şunları söyledi; 'Ne yazık ki günümüzde objektif demokrat gazeteci olmak çok zor. Biz gazeteciler bir taraftan habercilik, yorumculuk, işini yerine getirme zorlukları yaşarken, diğer taraftan da mesleğimizi gazetecilikten uzaklaştırarak, işi taraftarlık boyutuna taşıyan, gazeteci görünümlü stratejist kişilerin mesleği yerlerde süründürmeleri ile mücadele vermekteyiz. Basın dostları buyursun bu söyleşimize gelsinler. Eminim kafalarında çok sorular vardır. O sorulara hep birlikte cevap aramaya çalışalım.'

Moderatörlüğünü Mehmet Mert'in yapacağı, Gazeteci-Yazar Necdet Saraç'ın interaktif olarak yapacağı söyleşi; 14 Mayıs Cumartesi günü saat: 13.00 - 15.00 arasında, Beylikdüzü Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.