Işıklar'a siyah çelenk...

Işıklar'a siyah çelenk...
Silivrili Gazeteciler, Basın Bayramı'nda Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı protesto ederek belediye kapısına siyah çelenk bıraktı.
Basın bayramı olarak kabul edilen 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının 103. yıldönümünün ertesi günü olan ilk mesai gününde Silivri Gazeteciler, Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı protesto ederek Silivri Belediyesi’nin kapısına siyah çelenk bıraktı.

Silivri Belediye Başk
anı Özcan Işıklar’ı yerel basına karşı sansür uygulamakla suçlayan gazeteciler, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin nezaretinde belediye binasına kadar yürüdü.

Üzerinde "YANDAŞ DEĞİL ÖZGÜR BASIN" yazan siyah çelengi belediye kapısına bırakan gazeteciler adına Bizim Silivri Gazetesi Muhabiri Müge Cesur tarafından basın bildirisi okundu. Gazeteciler, daha sonra ellerindeki basın bildirisini okuduktan sonra sessizce dağıldı.

Silivrili gazeteciler tarafından hazırlanan basın bildirisi şu şekilde:

24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının 103. yıldönümünde basında sansüre devam eden zihniyeti kınamak üzere toplanmış bulunuyoruz.

24 Temmuz, basına uygulanan adaletsizliklere başkaldırma günüdür.

Ne yazık ki Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yerel basını “kendisinden olanlar ve olmayanlar” şeklinde ikiye ayırmakta, kendisini eleştirenleri yok saymakta ve dışlamaktadır.

Bizler, tarafsız davrandığımız ve yayınlarımızda Işıklar’ın siyasi menfaatlerini kollamayarak eleştiri hakkımızı kullandığımız için ilanlarımız kesilmekte, belediyenin düzenlediği açılış ve etkinliklere davet edilmemekteyiz.

Ayrıca, yıllardan bu yana Silivri’de halkın gerçekleri öğrenme hakkı adına ter döken bizlere sırt dönülerek İstanbul’un Sultangazi ve çevre ilçelerinden gazeteciler 50. Yoğurt Festivali kapsamında ve daha da acısı Basın Bayramında sahneye davet edilerek halkımıza yerel basın mensupları olarak tanıtılmış ve kendilerine plaket takdim edilmiştir.

Bu bir sansürdür…

Bu bir saygısızlıktır…

CHP’li Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı bu tutumundan dolayı PROTESTO ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.