'İşte Fenerbahçe, işte Emen(ş)ike'

'İşte Fenerbahçe, işte Emen(ş)ike'
Trabzon'da yerel basından ilginç başlıklar

Trabzon'daki yerel gazeteler Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma ihtimalini başlıklarına taşıdı.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı şike ve teşvik soruşturması yeni gözaltılarla sürerken, Trabzon'daki yerel gazeteler de Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma ihtimalini başlıklarına taşıdı. UEFA'nın 15 Temmuz'daki kura çekimine kadar işin çözülmesini istediğini iddia eden gazeteler, "Fenerbahçe Avrupa'dan men edilebilir" görüşüne yer verdi. Gazetelerin, "İşte Fenerbahçe, İşte Emen(ş)ike" ve "Mikrofonlarımız İstanbul Adliyesi'nde" manşetleri dikkat çekti.

İŞTE FENERBAHÇE, İŞTE EMEN(Ş)İKE
İlkhaber Gazetesi, Fenerbahçe'nin ligin son haftasında karşılaştığı Sivasspor'un, yediği hatalı gollerle gündeme gelen kalecisi Korcan'a yüklendiği sürmanşetinde, "Hesap ver Korcan, o golleri nasıl yedin" yazdı. Sürmanşetin spotunda, "Hani spor programlarında bazen birileri çıkar da, 'Trabzonspor'a şampiyonluğu yedirmezler' der ya.. Azizler, Korcanlar, Bülentler, Ümitler, Sezerler, Emreler, Aliler, Yılmazlar, Emenikeler, Mecnunlar ve diğerleri hesap verecek. Bu sözler tarih olacak" ifadesini kullanan gazete, spor sayfasında ise, "İşte Fenerbahçe, İşte Emen(ş)ike" manşetini kullandı.

BUNLAR GÖSTERİYOR Kİ TRABZONSPOR ŞAMPİYON İLAN EDİLECEK
İlkhaber Gazetesi'nin spor sayfasındaki spotlarda ise, "Daha önce bir çok kez şampiyonlukları saha dışında kazandığını söylüyordu. Bu kez aleni şekilde yapmaya çalıştı ama öyle bir duvara çarptı ki Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe. Futbolculara ve kulüplere paralar gönderen, futbolcuları transfer edilecekleri sözü ile kandıran Aziz Yıldırım hapis, Fenerbahçe de Bank Asya yolunda. Aldıkları paralar ve transfer teklifleri karşısında suça alet olan futbolcular ve diğer takımların da ipi çekilecek. Bütün bunlar gösteriyor ki Trabzonspor şampiyon ilan edilecek" değerlendirmesinde bulunuldu.

DEVLER LİGİ UMUDU
Günebakış Gazetesi, "Trabzonspor camiası operasyonları yorumladı" üst başlığıyla verdiği manşetinde, "İlahi adalet tecelli etti" ifadesini kullandı. Gazete, iç sayfalarda ise, "İlahi adalet gecikmedi, yüreklere su serpti" başlığının altında da, "Trabzonspor camiasında haksızlığa uğramanın acısı öylesine içselleşti ki dua ile beddua sonuç verdi" yazdı ve gelişmelere iki tam sayfa ayırdı.

Kuzey Ekspres Gazetesi sürmanşetinde, "Devler Ligi Umudu" ifadesinin altında, "Şike ve teşvik kapsamında yürütülen soruşturma nedeniyle Avrupa kupalarına katılacak takımların durumunu UEFA da yakın takibe aldı. Trabzonspor'a Devler Ligi umudu belirdi. Soruşturma sonucuna göre lig şampiyonluğunun elinden alınması, küme düşürülmesi gündemde olan Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkı nedeniyle UEFA tetikte. Türkiye Futbol Federasyonu, grupların belirleneceği 25 Ağustos'a kadar UEFA'yı bilgilendirmek durumunda. UEFA'nın, hakkında şike soruşturması bulunduğu için Fenerbahçe'yi kupadan men etmesi de ihtimaller arasında. 15 Temmuz'da Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki rakibi belli olacak Trabzonspor'un alınacak karara göre Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılması gündemde" dedi. Kuzey Ekspres Gazetesi, spor sayfasında ise, "Şampiyonlar Ligi yolu açılabilir" manşetini kullandı.

MİKROFONLARIMIZ İSTANBUL ADLİYESİ'NDE
Taka Gazetesi,. Birinci sayfasında "Fenerbahçe Avrupa'da yok. Deliller ciddi. İddialar korkunç" başlığını kullandı. Gazete, "Spor otoriteleri belgelerin ciddi olduğunu, Aziz Yıldırım ve ekibinin tutuklanacağını dile getirirken, 'Eğer bu iş yarım kalırsa Türkiye'de futbol masa başında oynanmaya devam eder' değerlendirmesi yapılıyor. Trabzonsporlu taraftarlar ise 'Şampiyonluk bizim' diyor" görüşüne yer verdi. Spor sayfasını, "Mikrofonlarımız İstanbul Adliyesi'nde" manşetiyle çıkaran Taka, bu sayfada da olayla ilgili gelişmeleri okuyucularına aktardı.

Karadeniz Gazetesi ise, Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak gidebilme ihtimalini işlediği haberinde, "UEFA Fenerbahçe'yi Avrupa'dan men edebilir. Trabzonspor Devler Ligi'ne direkt gidebilir" ifadesini kullandı. Gazete, spor ekinde ise, "Soruşturma derinleşiyor, iddialar çoğalıyor, gözaltına alınanların sayısı artıyor. Son söz yargının" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.