KILÇDAROĞLU'NDAN TGC'YE KUTLAMA

KILÇDAROĞLU'NDAN TGC'YE KUTLAMA
Kılıçdaroğlu: “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunun 65. yıldönümünü yürekten kutluyorum.”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunun 65. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu şöyle dedi:  “Toplumun gözü, kulağı, sesi olan basının son yıllarda siyasal iktidardan gördüğü baskı, II. Abdülhamit dönemini, askeri darbe dönemlerini bile geride bırakmıştır. Bu süreçte hiç unutulmayacak acı olaylar yaşanmış, dürüst, yürekli gazeteciler tutuklanmış hapse atılmış, yayımlanmamış kitapları bile imha edilmiştir. Tüm gazeteciler ya satın alınmaya ya da baskı ile susturulmaya çalışılmıştır.

Demokrasi tarihimizde bir Başbakan, ilk kez yandaş bir basın yaratmıştır. Dürüst, temiz çizgisini değiştiremediği gazetecilerin çalıştığı gazete patronlarını korkutarak, onları işten atmaya, gazetecileri ‘kepenk indirtmeye’ zorlamıştır. Bunu başaramayınca, gazetelere televizyonlara, ekonomik yönden ödenmesi olanaksız cezalar yazdırarak, inanılmaz baskılar uygulatmıştır.

Bu tutum hiçbir demokraside kabul edilemez. Demokrasinin özünü basın özgürlüğü oluşturur. Bu yönden siyasal iktidar, demokrasinin sağlıklı oluşumunu engelleyerek, anayasal bir suç işlemiştir ve bunu sürdürmektedir.”

Kılıçdaroğlu, Meşrutiyet’le birlikte 103 yıl önce sansürün kalktığını dile getirdi,    “Sayın Başbakan demokrasiyi özümsememiş olacak ki, seçimleri de kaybetme durumuyla karşı karşıya kaldığı için, sürekli olarak gazetecileri baskı altında tuttuğu gibi, şimdilerde onları tek tek hedef alarak da işi bütünüyle kişisel çatışmaya dönüştürmüştür. Devlet kesesinden parti mitingi yaptığı yetmiyormuş gibi, şimdi de gazetecileri yazarları, Devlet olanaklarıyla azarlamaya, cezalandırmaya yönelmiştir. Demokrasiyi, anayasayı, yasaları, vicdanı unutmuştur. Başbakanın bu tavrını şiddetle kınıyorum” dedi.

İçlerinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin de bulunduğu 94 meslek örgütünün oluşturduğu Gazeteciler Özgürlük Platformu’nun (GÖP) yayımladığı bildiriye göre, şu anda 70 gazeteci tutuklu ya da hükümlü olarak cezaevinde, yüzlercesi soruşturuluyor, binlercesi yasadışı olarak dinleniyor  diyen Kılıçdaroğlu,  sözlerini şöyle tamamladı: “ Gazetecilere sözüm var: CHP iktidarında asla ve asla gazeteciler baskı görmeyecek, özgür ve bağımsız olacak, sendikaları olacak, haklarını tam alacaklar, telefonları dinlenmeyecek, özgürlüklerini doya doya yaşayacaklar, halkın gözü, kulağı, sesi olmayı meslek etiklerinin gerektirdiği biçimde özgürce dile getireceklerdir.

Çeşitli ödüller vererek gazeteciliği özendirmeye ve onların emeklerini değerlendirmeye çalışan, basın özgürlüğünü, gazetecilerin özlük haklarını savunagelen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunun 65. Yıldönümü nedeniyle üyelerini yürekten kutluyorum. Tüm basın çalışanlarını,  verdikleri bu demokrasi, basın özgürlüğü savaşımı için ayrıca candan kutluyorum, en içten dileklerimle ayrı ayrı sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.