Meclis üyesi tehdit etti, gazeteci şikayet!

Meclis üyesi tehdit etti, gazeteci şikayet!
Avcılar Belediye Meclisi’nde son birkaç aydır yaşananlara dair yaptığı haberler nedeniyle CHP’li Meclis Üyesi Cafer Çadırardıç tarafından tehdit edilen gazeteci Gürsel Karasansar, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Karasansar

Avcılar’da yayın yapan Bölgede Değişim adlı yerel gazetenin kurucusu Gürsel Karasansar, kendisine yönelik hakaret ve tehditler savuran Avcılar Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Cafer Çadırardıç hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yaptı. Meclis Üyesi Çadırardıç’ın, kendisini telefonla arayarak hakaret edip tehdit ettiğini belirten Karasansar, kamu davası açılmasını talep etti. Bugün saat 11.00’de Küçükçekmece Adliyesi’ne giden Karasansar’a, Akşam Gazetesi Yazıişleri Müdürü Mustafa Dolu’nun da aralarında olduğu bir grup meslektaşı da destek verdi.

 

“DOĞRULARIMIZIN PEŞİNDEN YÜRÜYECEĞİZ”

Şikayet dilekçesinin verilmesinin ardından konuyla ilgili Küçükçekmece Adliyesi’nin önünde bir basın açıklaması yapıldı. Burada konuşan Bölgede Değişim Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Erdal Karasansar, kendilerini yalnız bırakmayan meslektaşlarına teşekkür etti.

“Bir zorbalık girişimine karşı bugün buradayız” diyen Karasansar, “Türkiye’de basına baskı ve sansür denildiğinde özellikle son yıllarda akla gelen ilk adres hükümet, iktidar ve onun partisi olmuştur. Ama biz gazetemizin şahsında bu baskı ve sansür girişimini Avcılar’da bazı CHP’li meclis üyelerinden görmekteyiz. Belediye meclisinde son birkaç aydır yaşananlara dair yaptığımız haberler bu 7 meclis üyesini rahatsız ediyor, rahatsız etmesi doğaldır çünkü yapılan her haber mutlaka bir tarafı rahatsız eder. Fakat bu arkadaşlar, rahatsızlıklarının çözüm yolunu hakaretlerle, küfürlerle, tehditlerle, işte “Neredesiniz? Oraya geleceğiz!” tarzında, kabadayıvari, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışmayan bir şekilde çözme yoluna girdiler. Gazetecinin, yaptığı haberlerde hakaret ve yalan bilgiyi yayma özgürlüğü olmadığı gibi bir başkasının da gazetecilere hakaret etme ve tehdit etme hakkı yoktur. Biz buradan şunu net bir şekilde ifade etmek istiyoruz; Doğrularımızın peşinden yürümeye devam edecek, tehdit ve zorbalık karşısında susmayacağız!” şeklinde konuştu.

 

“TAKİPSİZLİK KARARI SÜRPRİZ OLDU”

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Gürsel Karasansar ise, Cafer Çadırardıç’ın da aralarında olduğu meclis üyelerinin, Değişim Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Erdal Karasansar hakkında yaptığı suç duyurusuna ilişkin verilen takipsizlik kararına dikkat çekti. Gürsel Karasansar, “Bu karar az önce elimize ulaştı. Bizim için bugünün sürprizi bu oldu. Savcılığın takipsizlik kararı vermesi bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Ben böyle düşünüyorum, kamuoyu da gereken takdiri gösterecektir” dedi.

 

MUSTAFA DOLU: YARINLARIMIZ BÖYLE OLMASIN

Gürsel Karasansar’ın ardından Akşam Gazetesi Yazıişleri Müdürü Mustafa Dolu da kısa bir konuşma yaptı. Anayasa’daki basın özgürlüğüne ilişkin maddeleri hatırlatan Dolu, “Gazeteciler halkı bilgilendirme adına haberlerini yapmaya devam edecekler. Bir takım insanlar zorbalıkla, baskıyla yıldırmaya çalışmaktalar, yerel basında olduğu gibi ulusal basında da bu böyledir. Bugün de böyleydi, dünde böyleydi, yarınlarımız böyle olmasın!” ifadelerini kullandı.

 

BURAYA NASIL GELİNDİ?

Cafer Çadırardıç’ın da içinde bulunduğu Avcılar Belediyesi’nin CHP’li 7 meclis üyesi, bir süredir CHP Grubu’ndan ayrı hareket ederek meclis toplantılarına katılmıyor ya da oylamalarda CHP Grubu’ndan farklı oy kullanıyordu. Daha önce bir gündem maddesinde yine CHP Grubu’nun aksine AKP’lilerle birlikte oy kullanan 7 meclis üyesi, Avcılar Belediyesi’nin hafta başında gerçekleşen Temmuz ayı ilk meclis toplantısını da yarıda terk etmiş, bunun üzerine de meclisteki sayısal çoğunluk AKP’ye geçmişti. Çoğunluğu ele geçiren AKP Grubu, daha sonra yapılan oylamalarda tiyatro ve sinema sanatçısı Müjdat Gezen ile merhum sanatçı Kıvırcık Ali isimlerinin parklara verilmesini öngören maddeyi meclisten geçirmemişti.

Gürsel Karasansar da, Avcılar ve bölge kamuoyunu yakından ilgilendiren tüm bu gelişmeleri gazetesinde eleştirel bir dille haberleştirince 7 meclis üyesinin hedefi haline geldi. Söz konusu meclis üyeleri Erol Mumcu, İsmet Çelik, İsmail Algül, Cafer Çadırardıç, Erol Yılmaz ve Ali Ekber Çelik, Bölgede Değişim Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi ve Yazıişleri Müdürü Erdal Karasansar hakkında, belediye meclis toplantısına ilişkin yaptığı bir haberden dolayı, “hakaret ve iftira” suçlarını işlediği gerekçesiyle Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yapmıştı. Başvuruyu değerlendiren Cumhuriyet Başsavcılığı ise, haberde hakaret ve iftira suçlarının işlenmediğini, eleştiriden ve yorumdan ibaret olduğuna dikkat çekerek, şikayete konu haberi basın özgürlüğü kapsamında değerlendirdi ve takipsizlik kararı verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.