Paçalı: Boş ve şaibeli bir dosyayla yargılanıyorum!

Paçalı: Boş ve şaibeli bir dosyayla yargılanıyorum!
Redhack’e Reyhanlı patlamasına ilişkin askeri istihbarat belgelerini sızdırdığı iddiasıyla yargılanan Utku Kalı’nın, söz konusu belgeleri gönderdiği iddia edilen Silivri’li gazeteci Erman Paçalı hakkında açılan davanın 2. duruşması Silivri Ağır Ceza Mahke

 Paçalı duruşma sonunda meslektaşlarına bilgi vererek ‘Boş ve şaibeli bir dosyayla yargılanıyorum’ dedi.

 

Kalı’nın belgeleri cep telefonu ve ‘WhatsApp’ adlı anlık mesajlaşma programı üzerinden gönderdiği iddia edilen gazeteci Paçalı hakkında olaydan iki yıl sonra açılan davada hakkında “devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme ve yayma” iddiasıyla 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Davanın Silivri’de görülen 2. duruşmasına Utku Kalı da katıldı.

Belge almadım, alsam da yayınlardım!

Paçalı mahkemede yaptığı savunmada Utku Kalı’yı suçun işlendiği iddia edilen tarihlerde yalnızca ablasının numarasını istemek için aradığını belirterek, gönderildiği iddia edilen belgelerin kendi telefon numarasına gelmediğini kaydetti. Paçalı, iddianame Kalı’nın yazıştığı iddia edilen kişinin kendisi olmadığını belirterek “Yazıştığı kişi ben değilim. Ben gazeteciyim. Utku Kalı’dan belge talep etmedim. Belgeler elime geçseydi, kamuoyunu ilgilendiren bir konu olduğu için haber yapar, yayınlardım” dedi. Paçalı aleyhinde belge ve tanık bulunmadığını belirterek, suçlamaları kabul etmediğini söyledi ve beraatini istedi.

Yurt dışı yasağı kalktı

Mahkeme gazeteci Paçalı’nın savunmasının alınmış olması ve mevcut delil durumunu gözeterek hakkındaki yurt dışı çıkış yasağını kaldırarak, duruşmalardan vareste tutulmasını da kabul etti. Mahkeme ayrıca TBMM’ye müzekkere yazılarak, belgelere ilişkin sorun önergesi ve cevabının istenilmesine ve İç İşleri Bakanlığı’na müzekkere yazılarak, belgelerin gizli olup olmadıkları ve gizlilik dereceliklerinin sorulmasına karar verdi.

Duruşma 14 Mayıs 2015 saat 14.30’a ertelendi.

Şaibeli bir dosyayla yargılanıyorum

Paçalı duruşma sonunda gazeteci meslektaşlarına bilgi vererek “Taleplerimizin bir kısmını ilettik, kabul edildi. Beraat çıkacağına dair umudum var. Çünkü boş bir dosyayla yargılanıyorum. Tanık yok, şaibeli bir delille yargılanıyorum. Bana belge gönderildiği söyleniyor. Suçlamanın dayanağı yok. Belgeyi nasıl temin ettiğime dair bir delil de yok. Çok vasat bir dosya” dedi.

 HABER:MÜGE CESUR-GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.