RTÜK'ten 'Terörist Atatürk' cezası

RTÜK'ten 'Terörist Atatürk' cezası
RTÜK Samanyolu Haber kanalında yayınlanan "Derin Bakış" isimli program için tarihinde bir ilke imza attı ve "bölücülük"ten ceza verdi.
 Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Samanyolu Haber kanalında yayınlanan "Derin Bakış" isimli programda, 6112 sayılı RTÜK Kanunu'nun 8/1/a maddesindeki "Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlık ve bağımsızlığına, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı olamaz" hükmünün ihlal edildiği gerekçesiyle kanala müeyyide uygulanmasına karar verdi.

Raporda, "Kürtlerin bölünmesi, ayrılması, başka devlet kurması yönündeki ifadeleri nedeniyle 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkındaki Kanun'un 1. fıkrasının (a) bendinde yer alan 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlık ve bağımsızlığına, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı olamaz' hükmünü, Hükümete ve yargı mensuplarına yönelik ifade edilen sert ve eleştiri sınırlarını aşan ve iftira mahiyetindeki ifadeler nedeniyle kanunun (ç) bendinde yer alan 'Kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez' hükmünü ihlal ettiği düşünülmektedir" görüşüne yer verildi.

"ATATÜRK'E TERÖRİST DENİLDİ"

Üst Kurul uzmanının raporunda, programda Türkiye'nin bölünmesinin tartışıldığı ve Atatürk için "terörist" ifadesinin kullanıldığı belirtildi.
Üst Kurul'un dünkü toplantısında söz konusu uzman raporu görüşülerek, kanalın "6112 sayılı kanunun 8. maddesinin 1. fıkrasının (a) ve (ç) bentlerinde yer alan yayın hizmeti ilkelerini" ihlal ettiğine karar verildi.

REKLAM GELİRİNİN YÜZDE 2'Sİ ORANINDA CEZA

Bu durumda, Samanyolu Haber kanalına, bir önceki ay elde ettiği brüt reklam gelirlerinin yüzde 2 oranında idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.