TGC Basın Özgürlüğü Ödülleri açıklandı

TGC Basın Özgürlüğü Ödülleri açıklandı
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) 1989'dan bu yana her yıl verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri'ni kazanan isimler belli oldu. Ödül bu yıl kişi dalında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a, Kurum dalında ise Birgün G
2015 Basın Özgürlüğü Ödülü Büyük Seçici Kurulu, 6 Temmuz 2015 Pazartesi günü TGC  Merkezi’nde toplandı. Basın Özgürlüğü Ödülleri Büyük Seçici Kurulu’nda bu yıl;  Türkiye Barolar Birliği adına Başkan Metin Feyzioğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası adına Genel Başkan Uğur Güç, İletişim Araştırmaları Derneği adına Genel Sekreter Füsun Özbilgen, İletişim Mezunları Derneği adına Başkan Hüseyin Irmak, Türkiye Yayıncılar Birliği adına Başkan Metin Celal, TGC önceki Başkanı Orhan Erinç, Basın Özgürlüğü Ödülü alanlardan Altan Öymen, İletişim Fakültelerinden Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Sağnak, Yayın Yönetmenlerinden Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ yer aldı.  


Büyük Seçici Kurul’da TGC’yi Başkan Turgay Olcayto ve Genel Sekreter Sibel Güneş temsil etti. Büyük Seçici Kurul Başkanlığı’na Altan Öymen’in, raportörlüğüne TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş’in oybirliği ile seçilmelerinin ardından adayların değerlendirilmesine geçildi.

KİŞİ DALINDA ÖDÜL CAN DÜNDAR’A VERİLDİ

2015 Basın Özgürlüğü Ödülü Kişi dalında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verildi. Can Dündar, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı adına uğradığı her türlü baskıya rağmen kamuoyunun bilgilendirilmesine yaptığı katkılar nedeniyle ödüle değer görüldü.

ÖDÜL ALAN KURUMLAR

2015 Basın Özgürlüğü Ödülü Kurum dalında  Birgün Gazetesi ve Düşünce Suçuna Karşı Girişim adlı Sivil Toplum Kuruluşu’nun oldu. Ödül, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü konusundaki hak ihlallerini uğradığı baskılara rağmen düzenli olarak gündeme taşıdığı için Birgün Gazetesi’ne verildi.

Büyük Seçici Kurul; basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü ile ilgili hak ihlallerinin takibi, raporlanması ve duyurulması için Türkiye ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar nedeniyle de Düşünce Suçuna Karşı Girişim adlı Sivil Toplum Kuruluşu’nu  ödüle değer gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.