Yılın basın ödülü İrfan Değirmenci’nin oldu

Yılın basın ödülü İrfan Değirmenci’nin oldu
Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında her yıl verilen 'Yılın Basın Ödülü” Kanal D’nin Günaydın Türkiyem Programı sunucusu başarılı gazeteci İrfan Değirmenci’ye verildi. Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne ise usta gazeteci – yazar A

Bu yıl 17’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamındaki “Yılın Basın Ödülü” ve “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve 24. Dönem CHP Milletvekili Süleyman Çelebi tarafından verildi.

“Birlik ve beraberlik vurgusu”

Büyükçekmece Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da gerçekleşen ödül töreninde konuşan Kanal D televizyonun başarılı habercisi İrfan Değirmenci, kendisine verilen “Yılın Basın Ödülü” için teşekkür ederek; “Bugünler birlik ve beraberlik olma günüdür. 15 Temmuz’da gerçekleşen antidemokratik darbe girişimi aslında tüm millete karşı da yapıldı. Bunun için bizlerin artık eskisinden çok daha fazla birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken günlerdeyiz” diye konuştu. Değirmenci, basının özgür ve bağımsız olmasının ne denli önemli olduğunun15 Temmuz’da çok daha iyi anlaşıldığını sözlerine ekledi.

“Basın özgür değilse toplumda özgür değildir”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, basını özgür olmayan toplumların özgürlükten ve demokrasiden bahsedemeyeceğini belirterek; “15 Temmuz’un o karanlık gecesi bize özgür ve bağımsız basının bir ülke için ne kadar önemli olduğunu da gösterdi” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Akgün ve Süleyman Çelebi tarafından İrfan Değirmenci’ye ödülü takdim edildi. Festivalin 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ ise Belediye Başkanı Dr. Hasan tarafından gazeteci Aydın Boysan’a ulaştırılmak üzere, CHP 24. Dönem Milletvekili Süleyman Çelebi'ye verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.