‘Zorunlu ayrılık’

‘Zorunlu ayrılık’
Türk basınının önemli isimlerinden Tınç ve Dündar görevlerini bıraktı

© Ferai Tınç, 28 yıldır görev yaptığı Hürriyet’ten, Dündar ise 2006’dan bu yana çalıştığı NTV’den “basına yönelik müdahaleler” nedeniyle ayrılma kararı aldı.

Medya dünyasının önemli isimleri dün aldıklarızorunlu ayrılık kararlarını açıkladı. Can Dündar NTV, Ferai Tınç da 28 yıldır görev yaptığı Hürriyet gazetesi ile yollarını ayırdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Ferai Tınç ayrılık kararını dün köşesinde kaleme aldığı Bana müsade başlıkla yazısı ile duyurdu. Ayrılık kararını kendisinin aldığını belirten Tınç, Hevesim kaçtı. Bir yıldan beri üzerinde düşündüğüm, hazırlık yaptığım ve olgunlaştırdığım bir karar dedi. Tınç hevesinin kaçma nedenini de şöyle açıkladı:

Yaptıkları haberler yüzünden ya da düşüncelerini yazdıkları için cezaevinde tutuklu bulunan sosyalist, Kürt, milliyetçi, İslamcı basından gazetecilerin sayılarının azalacak yerde gittikçe arttığı bir ortamda, basın özgürlüğüne yönelik müdahalelerin birçok gazeteci tarafından bile olağan karşılandığı bir iklimde, tek işleri gazetecilik olanların heveslerinin kaçması olağan bir sonuç değil midir?

‘NTV kendinden vazgeçti’

Can Dündar internet sitesinde duyurduğu ayrılık kararının gerekçesini sunduğu ana haber bültenin elinden alınması olarak açıkladı. Dündar NTV bizlerden değil, kendinden vazgeçti yorumunu yaptı. Sitesinde yayımladığı yazısında Dündar şu satırları kaleme aldı: ...Seçim öncesi Canlı Ana Habere vaktinden önce- veda ederken olabilecekleri tahmin ederek seyirciye veda etmiştim. Çünkü kanal yönetimi, haberciliğe başka bir çizgide devam etme iradesini daha o zamandan belli etmişti. ... Kanalın yeni çizgi arayışının ardında, bizlerin mesleki zaaflarından duyulan bıkkınlık değil, genel basıncın yarattığı yılgınlık yatıyor diye düşünüyorum

NTVde kısa bir süre önce Çiğdem Anad, Mirgün Cabas, Ruşen Çakır, Nuray Mert ve Banu Güvenin haber programları yayından kaldırılmış Banu Güven de kanaldan ayrılık kararı almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.