Burak Zihni

Burak Zihni

Mega Holdings cambazlığı

Mega Holdings cambazlığı

Para hayatımızın devamlılığı için önemli bir kavram.Ülkemizde ise açamayacağı bir kapı yok neredeyse.İstisnalar mevcut ama genele yaymak çok zor artık bu şartlarda.Para dediğinizde insanların gözleri yerinden çıkıyor.

Organizasyon şeması şeklinde insanlara zengin olacağı anlatılan bir sistem ortaya çıkarmışlar.Adını da Mega Holdings koymuşlar.Bu sistemin en tepesinde birisi var, piramit şeklinde aşağı doğru inerek sayı çoğalarak devam ediyor.Tabi sizin çalışma ve üye getirme potansiyelinize bağlı olarak gerçekleşiyor.İsmindeki mega bile insanı çekebiliyor (sistemdekilerin anlattığına göre).

Dün Büyükçekmece’deki bir cafede otururken bir arkadaşımla telefonda konuşuyordum.Hayat pahalılığı, evlilik gibi konulardan söz ettikten sonra telefonu kapattım, çok geçmeden yanıma iki genç oturdu.En fazla benim yaşlarımdaydılar.Konuşmaya “Beyefendi merhaba, konuşmalarınıza kulak misafiri olduk, fazladan para kazanmak ister misiniz?” diye sordular.Bu ülkede kim fazladan para kazanmak istemez ki (illegal olmamak şartıyla)? “Tabii, buyrun” dedim ve anlatmaya başladılar:

“Bir site satın alıyorsunuz, sitenin tasarımını yapıp buraya üye kazandırıyorsunuz, arada toplantılarımıza katılıp lüks arabalara binip yüksek standartlı bir hayata merhaba diyorsunuz.”

Şok oldum.İçimden “para dağıtıyorlar galiba” diye düşündüm ama işin aslı böyle değildi.Web site işlerinden anlayan insanlar piyasadan  haberdardırlar. “Site fiyatı ne kadar?” diye sordum, cevap “900 dolar+kdv” oldu!KDV ile birlikte 1062 dolar.Günün kurundan çevirirsek 1062x2,57=2730 Lira…Nutkum tutuldu.Bir an nefes alışım değişti desem yeridir.Üstüne de eklediler: “3 sene sonra da yine aynı ücretle devam ediyorsunuz” Ben iyice dumur oldum.Bir süre sonra toparlanıp “Kaç üyeniz var?” diye sorduğumda “Türkiye’de onbinlerce belki yüzbini geçmiştir, yurtdışını bilmiyoruz” dediler.Her üyeden 2730 lira giriş parası alıp, üstüne de 3 sene sonra 3000 liraya yakın bir meblağ istemek nasıl bir iş ahlakıdır çözemedim.Belki yaptıkları yasal ama benim gözümde etik değil.

Bugün bir site adresi 20-22 TL, dolara göre değişiyor.Hosting ücretini de mega holdings ile yapılan siteleri baz aldığımızda 50 lira diye kabul etsek, en fazla tasarım için de vereceğimiz ücret 100 lira olsun.

100
50x3=150
20-22x3=60-69 Toplam 320-330 TL.

Üstelik üç senenin sonunda tasarım aynı kalsın derseniz sadece alan adı ve hosting uzatmanız kafi.

Bunları dile getirerek kendilerine anlattım.Sus pus oldular.Çünkü yedikleri kazıkların farkındalar bu parayı çıkarmakiçin yeni av peşindeler.Bu işin tepesindeki insanlar gibi olabilmek için kimbilir kaç insanı bu düzene almaları gerekiyor.

Gece birkaç video izledim.Türkiye’de bu işin başında Enes Olgun adında biri var gibi görünüyor.Kendisi ülkeden ülkeye geziyor, arabadan arabaya atlıyor, diğer arkadaşlar da idolümüzsün diye mesajlar yağdırıyor.Psikolog seansları gibi toplantılar, çok para kazanmak isteyen burada kalsın, bizim hedeflerimiz çok farklı, kendimizi seviyoruz, ellerimizi çırpıyoruz şeklinde telkinler verilerek göz boyanıyor.

Mega Holdings çalışanlarının internet profillerinde I♥Mega, hadi para kazanalım, şu an yanımda yoksunuz ama kazandıklarımdan sonra benden ayrılamayacaksınız gibi ibareler mevcut.Aleyhlerine açılan konularda birleşip yazı sahiplerine lanet okuyup, küfür ediyorlar, aşağılıyorlar.Kimisi de photoshopla kendisini bir araba kullanırken ya da güzel bir bayanla eğlenirken montajlıyor.

Aklı olan ve web site isteyenler ajanslara gidebilir, bu işi serbest olarak yapan webmasterlara danışabilir.Ama bu tip organizasyonların para kazanmasına izin vermeyin.Göz göre göre insanlarla alay ediliyor.

En kötüsü de bu işe yakınlarınızın bulaştığını görmek.Sizi arayıp para isteyebilirler, Mega Holdings’e katıl diyebilirler.Uzak durmanızda fayda var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Burak Zihni Arşivi