Mehmet Mert

Mehmet Mert

Metiner'in eli, kolu, dili...

Metiner'in eli, kolu, dili...

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner önceki gün bölgemizden bazı yerel gazeteciler ile bir araya geldi.
Bu buluşma bir anlamda geçtiğimiz hafta Metiner'in açıklaması olarak  basına yansıyan;  CHP'li ve MHP'li siyasiler ile her alanda kol kola hizmet edebiliriz, ifadesinin devamı niteliğindeydi.
Olsun bizim işimiz tespit yapmak, görüş almak, soru sormak, aldığımız cevabı okurlara yansıtmak ve gelen tepkileri ölçüp tekrar sizlere aktarmak.
*
Metiner benzer açıklamalarına devam ederek özetle şunları söyledi; dün şöyleydi, bu bunu dedi, o şunu dedi, beni ilgilendirmez, bugün ben bir şey söylüyor ve diyorum ki; amaç hizmet yapmaksa kim olursa olsun o hizmetin hayata geçmesi için yardımcı olmaya hazırım. Genelde CHP'li belediyelerde biz şunu yapacaktık ama mevcut iktidar önümüzü kesti diye bir kanı var. Biz şimdi diyoruz ki bu doğru değil. AK Parti'de bize öğretilen bir şey var. Önce vatandaşın refahı ve mutluluğu noktasında yapılması gereken ne varsa yapmak durumundayız. Siyaset bizim için daha sonra geliyor. Evet bugün CHP'li belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Hasan Akgün'e elimi uzatıyor ve diyorum ki içerisinde siyaset olmadan hizmet için işbirliğine hazırım. Ama yarın seçimlerde her iki kişiyi de yenmek için elimden ne gelirse yapmaya da hazırım.
*
Mehmet Metiner bu çıkışı yaptı.
Beğenirsiniz beğenmezsiniz.
Seversiniz sevmezsiniz.
Ekranlarda kimilerine göre itici konuşmaları yüzünden belli bir kesimin antipatisini alabilir.
Yazdığı yazılar ve yaptığı konuşmalar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a her defasında bağımlılığını vurgulayabilir.
Ancak bugün çıkmış ortaya ve alışık olmadığımız bir dil kullanarak; içerisinde siyaset olmadan gelin vatandaşımıza hizmeti birlikte götürelim diyor.
*
Bekleyip göreceğiz.
Metiner ne kadar samimi ne kadar samimi değil.
Uzattığı el ne kadar karşılık buldu.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile birlikte küçük sanayi sitesi yapacaklarını söylüyor.
Daha dün Büyükçekmece'de yapılan bazı yolları, okulları, geçitleri Akgün ve Ak Parti ilçe teşkilatı ile birlikte ben yaptım kavgası yapılıyordu.
Şimdi kalkıp el ele kol kola 'biz yaptık', beraber yaptık diyebilecekler mi çok merak ediyoruz.
*
Metiner bir başka açıklamasında da Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile ilgili bir soruya cevap verdiğinde alışılmışın dışında cevap verdi.
Neden hep CHP'li belediyelerin ensesine biniyorsunuz, AK Partili belediyelerin üzerine neden gitmiyorsunuz şeklinde bir soruya verdiği cevapta şunları söyledi;
Yemin ediyorum, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile ilgili birşey bilmiyorum, önüme bir bilgi gelmedi. Gelse namusum üzerine onun da ensesine yapışırım. Gereğini yaparım. Sizler birşey biliyorsanız lütfen paylaşın, biz de gerekeni yapalım.
*
Gördüğünüz gibi gerek hizmet için gelin kol kola hizmet getirelim diye açıklama yapan Metiner aynı zamanda ilk defa Ak Partili bir vekil olarak aynı partilisi bir belediye başkanı ile ilgili de; 'elimde bilgi ve belge olsa ensesine yapışırım' diyerek bir çıkış sergiliyor.
Anlayacağınız Vekil Metiner Türkiye genelinde belki bazılarına göre antipatik olarak elde ettiği bilindikliği vekil olduğu İstanbul 3. Bölge'de de farklı çıkış ve yöntemleri ile elde etme peşinde.
*
Biz her ne kadar daha önceki yazımızda da belirttiğimiz gibi; zirvede bir devlet bakanına, Ak Partili bir siyasetçiden daha çok, CHP'li bir belediye başkanının sözü geçer. Ve; CHP'li bir belediye başkanına, CHP'li bir siyasetçiden daha çok, Ak Partili bir vekilin sözü geçer.
Fikrimizin geçerli olduğuna inansak da Metiner'in bu açıklamalarını da dikkate almak durumundayız.
Sadece dikkate almayacağız aynı zamanda takipçisi olacağız.
Bakalım el ele kol kola diz dize hangi hizmetler vatandaşın ayağına hangi şartlar ile geliyor.
Bakalım Metiner'in hizmet için uzattığı el ne kadar karşılık buldu.
Bakalım Metiner Ak Partili belediye başkanları ile ilgili söyleminin ne kadar arkasında durdu.
Ve bakalım kamuoyu alışkın olmadığı bu duruma nasıl bir tepki verecek...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi