Aydın Yavuz

Aydın Yavuz

MİLLİYETÇİY(MİŞ)!

MİLLİYETÇİY(MİŞ)!

Milliyetçilik,milletini ve ülkesini sevmek,insanının mutluluğu için çaba harcamaktır.Ülkenin dar boğazda olduğu bugün,milliyetçi olduğunu söyleyen malum parti diyor ki: ”Çözüm süreci çözülme sürecidir.Derhal terk edilmelidir.”


“İyi,güzel söylüyorsun.Gel birlikte hükümet kurup bu meseleyi mecliste ele alalım” dendiğinde de dönüp diyor ki: “Çözüm sürecinin devamından yana olan AKP ve CHP,yanlarına HDP’yi de alarak hükümet kursunlar.Çözüm sürecini sürdürsünler.”


Bu çelişkiyi,bu paradoksu,bu anlamsız siyaseti anlamak mümkün değil.Hem çözüm sürecini “yıkım süreci” olarak göreceksin,hem de bu süreçten yana olan partilerin ortak hükümet kurmalarını isteyeceksin.

Bu milliyetçi parti,”çözüm süreci ülkeyi çözülmeye götürecek.Fakat bu yıkım faaliyetinin içinde benolmayayım.Bunu diğer partiler yapsın” demek istiyorsa eğer,ülkeyi değil sadece partisini ve kişisel çıkarını düşünüyor demektir.Siyaseti ülke için,ülkenin insanının mutluluğu için değil ikbali için yapıyor demektir.

Ülkesini seven,yurttaşının huzurunu düşünen bir siyasi parti,ülkenin çözülüşüne yol açacak bir hükümetin kuruluşuna yol verir mi? Böyle bir hükümetin kurulmasını ister mi? Buna çanak tutar mı? Eğer böyle bir hükümetin ülkeye zararlar vereceğini düşünüyorsa,buna yürekten inanıyorsa,ne böyle bir hükümetin kurulmasını ister ne de buna izin verir.Partisinin zarar göreceğini görse bile,ülkenin hayrına olacak bir koalisyon hükümetinin kurulmasına çalışır.Bu hükümet içinde yer almaktan kaçınmaz.Millet de bunu görür.Takdir eder.Ülkenin zor gününde taşın altına elini koyduğu için İlk seçimde bu partiyi ödüllendirir.

Oysa 5 Haziran’dan bu yana neye tanık oluyoruz milletçe kahrolarak? İkiyüzlülüğe,samimiyetsizliğe,kişisel ve partisel çıkarların öne alınışına.Günlerdir hamaset dinliyoruz.Tutarsızlıklar izliyoruz.Koalisyon kurmaya çalışır gibi görünenler başka hesaplar peşinde.”Biz hükümete ortak olmayız.Bizim kırmızı çizgilerimiz var”diyenler doğruyu söylemiyor.”İlkelerimiz var” diyenler ilkesizlik içinde yüzüyor.”Partiler anlaşarak Koalisyon kursun”diyenler tekrar seçim peşinde.

Ey ikbal için siyaset yapan siyasetçiler.Sizin hesabınız varsa,milletin de bir hesabı var.Göreceksiniz!  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aydın Yavuz Arşivi