Mehmet Mert

Mehmet Mert

Muharrem İnce ve Fikri Sağlar!

Muharrem İnce ve Fikri Sağlar!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu her geçen gün puan kaybediyor.
Sadece Kılıçdaroğlu değil tabi aynı zamanda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'de puan kaybedenlerden ama biz bu yazımızda CHP'den bahsedeceğiz.
Evet, Kılıçdaroğlu eksilere doğru giderken CHP içerisinde de yeni genel başkan arayışları hız kesmeden sürüyor.
*
Şimdiye kadar bir çok aday ismi duymuş ve konuşmuşsunuzdur.
Ben bu yazımda sadece iki isimden bahsedeceğim.
Muharrem İnce ve Fikri Sağlar.
Yalova milletvekili ve eski CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce bir önceki kongrede inanılmaz bir çıkış yaşayarak önemli bir destek almıştı zaten.
2014 Eylül ayında gerçekleşen kurultayda, Kılıçdaroğlu 944 imzayla aday gösterilip, 740 delegenin oyuyla genel başkan seçildi ancak İnce 177 imzayla aday olup 415 oy alarak, önemli bir başarı elde etmişti.
*
Muharrem İnce'nin elinde bulunan en önemli kozu bu değil tabiki.
Bir anlamda Kılıçdaroğlu ne kadar geriye giderse İnce gibi muhalifler ise o kadar önemli duruma geçmekte.
Diksiyon ve hitap özelliği ile CHP içerisinde rakibi olmayan Muharrem İnce bu aralar yurt genelinde çeşitli paneller ve söyleşiler düzenliyor.
En son CHP'nin Antalya kampında da önemli mesajlar veren Muharrem İnce burada yaptığı konuşma sonucu parti içerisinden önemli destek aldı.
Dokunulmazlık oylamasında net bir şekilde 'hayır' oyu kullandığını belirten İnce aynı şekilde Kılıçdaoğlu'nun da evet mi yoksa hayır mı oy kullandığını açıklaması gerektiğini savundu.
*
CHP'li 60’dan fazla milletvekilinin mahkemelerde onuru ile oynanacağını söyleyen İnce; elalem ne der anlayışıyla politika yürütülemeyeceğini, 7 Haziran öncesinde ve sonrasında yürütülen yanlış politikaların bedelinin bugün ödendiğinin altını çizderek şunlardan da bahsetti: Dün dokunulmazlıklarla ilgili evet oyu veren arkadaşlarıma sesleniyorum. Onların vicdanına sesleniyorum. Bir sene sonra o arkadaşlarımız “Ben hayır verdim” diye konuşacaklar. Öyle utanacaklar ki, çocuklarına söyleyemeyecekler evet oyu verdiklerini.
Başımıza nelerin geleceğini hep birlikte göreceğiz. Başta Sayın Genel Başkan. Nasıl onuruyla oynanacaklarını hep birlikte göreceğiz. O hakimlerin, savcıların Genel Başkan’a nasıl hakaret edeceklerini göreceğiz.
Ben hayır verdim, her arkadaşıma da hayır vermesi gerektiğini söyledim. Ne olurmuş? Referandumda hayır verirsek AKP ile MHP evet dermiş, biz HDP ile görünmemeliymişiz. Siyaset ilke ile yapılır. Komşular ne der diye, elalem ne der diye siyaset yapılmaz. HDP bir şeyi doğru söylerse, o HDP söyledi diye biz geri adım mı atacağız? MHP doğru bir şey söylerse, MHP ile görünmemek için geri adım mı atacağız? Bu doğru değildir. Bu doğru bir şey değildi. Bütün krizlerde dip yaptık, büyüyemedik. Önemli olayların hiçbirisinden oy devşiremedik. Allah sonumuzu hayretsin diyorum. Ben önümüzdeki krizlerde de partinin yönetim sorunu yüzünden hepimizin başının belaya gireceğini düşünüyorum...
*
İnce'nin kısa bir detay verdiğim bu konuşması katılımcılar tarafından da daha sonra basına yansıdığında da CHP'lilerce büyük destek gördü.
Peki bunlar yeter mi Muharrem İnce'ye yetmez.
İnce şayet CHP'nin başına geçmek istiyorsa önce iyi bir ekip kurmalı.
Şuanda İnce'nin attığı her adımda yanında olan bölgemiz siyasilerden; Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Otlatıcı, CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Doruk Bulut, CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman benzeri destekçilerini artırmak zorunda.
*
Dış destek, ekonomik destek, medya desteği, algı desteği, algı yönetimi yapacak fikir desteği alanlarını genişletmek zorunda.
Yakın zamanda İstanbul'da yine bir çok toplantıya katılım sağlayacağı gibi, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Erzincan, Sivas başta olmak üzere büyük şehirlerde hemen hemen her hafta panellere katılmalı. Parti tabanına seslenmeli.
İddia ediyorum CHP tabanı İnce'yi dinledikçe daha fazla destek vermeye devam edecektir.
*
CHP'nin ulusalcı ve merkeze yakın görünen kesimi Muharrem İnce'yi desteklerken sol kanadı ise bu günlerde Fikri Sağlar'ı öne çıkartmaya başladılar.
Galatasaray Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olan Sağlar; önce Sosyaldemokrat Halkçı Parti'yi ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nin 4 dönem vekilliğini yaptı.
SHP'de çok genç yaşta genel sekreterlik yaptı.
Kültür Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı yaptı.
18 Nisan 1999 tarihindeki genel seçimlerde CHP %8,71 oy alıp baraj altında kalınca milletvekilliği sona erdi.
2004 Türkiye yerel seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyduysa da seçilemedi.
2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyeliğine seçildi.
25. dönemde tekrar Mersin milletvekili olarak meclise girdi.
*
Fikri Sağlar da Antalya toplantısında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.
Adeta kendisini destekleyenlere ben buradayım ve hazırım mesajları veren Sağlar'ın; Kılıçdaroğlu'ndan bahsederken sayın genel başkanım yerine sık sık 'sayın genel başkan' söylemesi de dikkatlerden kaçmadı.
Anlayacağınız bu ikilinin adını bundan böyle daha sık duyacağızdır.
Muharrem İnce ve Fikri Sağlar.
2019'da yerel ve genel seçimlerinin de bir arada yapılacağını düşünürsek önümüzdeki üç yılın Chp açısından bir çok şeye gebe olacağını da şimdiden söylemek mümkün.
Şayet CHP'de bir yönetim değişikliği yaşanmaz ise bir önceki yerel ve genel seçimlerdeki sonuçları arayacağını da kestirmek için fazlaca dahi olmaya gerek yok...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi