Aydın Yavuz

Aydın Yavuz

NE İSTİYORUM?

NE İSTİYORUM?


Bana,”bir dilek tut”deseler bugünlerde,aklıma ilk gelen şey,”barış”olur.Çünkü insanın insanlığını yaşaması,mutlu olması  barışla mümkün.Barış yoksa savaş oluyor.Savaş,ölüm demek,kan,gözyaşı demek.Bu,yasalara göre de,dine göre de,ahlaken de bir zulüm.İnsanlar,halklar ölüm zulüm istemez.Bunu isteyenler,bu işten çıkarı olanlardır.Bunlar,kandan kazandıkları kanlı paralarla yeni savaşlar tezgahlıyorlar.Bu haramzadelerin  bir eli ticaretteyse öteki eli siyasettedir.

İnsanlığın dünyayı cennete çevirmesi “barış”la mümkündür.Barış olsun çocuklar ölmesin.Kadınlar dul,babalar evlatsız kalmasın.Dağlarında türküler söylensin memleketimin.Çobanlar kaval çalsın,gençler halay çeksin.Ne gözyaşı olsun ne hasret.İnsanlar Palandöken’de kayak kaysın,Fırat’ta kulaç atsın,Munzur’da balık tutsun.Otobüsler Doğu’dan Batı’ya korkusuzca yol alsın.Yollar kesilmesin,evler,karakollar taranmasın;okullar yakılmasın.Herkes selam versin birbirine,”merhaba” desin yürekten.Yüzler gülsün,yürekler sıkılmasın.

Dünyadaki çiçeklerin üçte ikisinin yetiştiği,peynirin yetmiş türünün yapıldığı ülkemizi cennete çevirelim.Verimli topraklarımızda bize de komşularımıza da yetecek kadar ürün yetiştirip açlığı yok edelim.Konya’mız kadar olan Hollanda yılda 150 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ederken biz neden bu koca ülkede kendimize yetecek kadar buğday,pirinç,şeker üretmeyelim.

Eksiklik,yanlışlık nerede? Neden kirazın ana vatanında meyve kıtlığı çekiyor,üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde balık yiyemiyoruz? Neden gülen gözlere sahip insanlarımız birbirlerine düşmanca bakar oldular? Neden konuksever halkımız birbirine yabancılaştı? “yok edin insanın insana kulluğunu” diyen bizim şairimiz değil mi?

İşte ben böyle bir memleket istiyorum.Özlemini duyduğum bu memlekette,şairin dediği gibi;

                 “Ne başta dert,ne gönülde hasret olsun, kardeş kavgasına bir nihayet olsun

                  Ne zengin fakir,ne sen ben farkı olsun; kış günü herkesin evi barkı olsun.

                  Yaşamak sevmek gibi gönülden olsun;olursa bir şikayet ölümden olsun

Böyle bir memleket hayal değil,elimizin ucunda.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aydın Yavuz Arşivi