Bakırköy'de feci kaza

Bakırköy'de feci kaza
2 çocuk tren raylarında yürürken...

 BAKIRKÖY'de denize girdikten sonra evlerine tren rayları üzerinde yürüyerek giden 4 çocuktan ikisi tren çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazada yara almadan kurtulan iki çocuk ise ailelerine teslim edildi.

Kaza, saat 17.30 sıralarında Ataköy 5'inci Kısım mevkiinde meydana geldi. Havanın sıcak olmasını fırsat bilen 4 arkadaş, öğle saatlerinde yüzmek için Yeşilköy sahiline gitti. Yüzdükten sonra akşam üzeri Zeytinburnu'ndaki evlerine dönmek için yola çıkan 4 arkadaş, tren yoluna girerek raylar üzerinde yürümeye başladı. Akraba olan Yakup Atik (12), Muyibullah Atik (13) ve Abdullah Atik (9) ile Ali Işık (13) Ataköy 5'inci Kısım mevkiine geldikleri sırada raylardan karşı tarafa geçmek istedi. Bu sırada, Sirkeci’den Halkalı yönüne giden treni fark etmeyen çocuklardan ilköğretim 7'nci sınıf öğrencisi Ali Işık ve 6'ncı sınıf öğrencisi Yakup Atik trenin altında kaldı. Trenin çarptığı iki çocuk da olay yerinde hayatını kaybederken, Muyibullah Atik ve Abdullah Atik ise son anda kendilerini rayların dışındaki boşluğa atarak kurtuldu. Kazadan kurtulan çocuklar polis tarafından ailelerine teslim edildi.

Olayın Devlet Demir Yolları’nın ihmalliği yüzünden olduğunu öne süren çevre sakinlerinden Mehmet Ali Körpınar, “Tren yolunun iki yanında da geçmeyi engelleyici duvar yok. Genç çocuklar, hele tatil günlerinde buralarda dolanıyorlar. Böylelikle gençlerimizi ne yazık ki kaybediyoruz. Devlet Demir Yolları’nın buna önlem alması lazım" diye tepkisini dile getirdi.

Kaza sonrası trenin makinisti ifadesine başvurulmak üzere karakola götürülürken, ölen çocukların cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.