Başından vuruldu yine de hastaneye kadar araç sürdü

Başından vuruldu yine de hastaneye kadar araç sürdü
KÜTAHYA’da bar sahibi 41 yaşındaki Alpaslan Kiper ile yanında oturan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Volkan Ruhi İçen, zırhlı otomobille dolaşırken yanlarına ’Adres sorma’ bahanesiyle gelip camı açtıran kimliği belirsiz kişinin tabancalı saldırısına uğr

Saldırıda üniversite öğrencisi İçen öldü, başına isabet eden kurşunla yaralanan Alpaslan Kiper ise, yaralı halde otomobiliyle hastaneye gitti. Otomobilin zırhlı ve camlarının kurşun geçirmez olduğu belirtildi.

Olay, saat 04.30 sıralarında Mithatpaşa Caddesi’nde meydana geldi. Kütahya’da bar işleten ve yaralama olayından tutuklu olarak kaldığı cezaevinden geçen ay tahliye edilen Alpaslan Kiper, Atatürk Bulvarı’ndaki barını kapattıktan sonra yanına Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü 2’nci sınıfta okuyan Volkan Ruhi İçen’i alarak otomobiliyle dolaşmaya başladı.

Camları ve kaportasının kurşun geçirmez özelliğinde olduğu bildirilen Alpaslan Kiper yönetimindeki otomobil, Mithatpaşa Caddesi’nde kimliği belirsiz bir kişi tarafından adres sorma bahanesiyle durdurdu. Bu kişi otomobilin camını açan Alpaslan Kiper’e "Sen beni tanıyor musun?" diyerek belinden çıkardığı tabancayla ateş etti. Kiper başından, yanında oturan Volkan Ruhi İçen ise, göğsünden ve başına isabet eden kurşunlarla yaraladı. Alpaslan Kiper yaralı halde otomobilini hareket ettirerek Evliya Çelebi Hastanesi’ne gitti. Acil serviste görevli doktorların tüm çabasına rağmen üniversite öğrencisi Volkan Ruhi İçen kurtarılamadı.

Ağır yaralanan bar sahibi Alpaslan Kiper ise tedavi altına alındı. Kiper polislere, "İşlettiğim barı kapattıktan sonra Volkan’la dolaşıyorduk. Yolda bir kişi el işareti yapınca durdum. Adres soracağını sanmıştım. Aracımın camını indirdiğimde açtığımda daha önceden görmediğim kişi önce bize selam verdi, ardından da ’Sen beni tanıyor musun?’ diye sordu. Ben de tanımadığımı söyledim. ’Tamam o zaman’ diyerek birden belindeki tabancasını çıkartıp üzerimize doğru ateş etti. Aracımı hareket ettirip hemen hastaneye gittim" diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olaydan sonra kaçan saldırganın yakalanması için çalışmaların sürdüğünü, MOBESE ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarının incelendiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.