Yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda yaralı var

Yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda yaralı var
ANKARA- Didim seferini yapan yolcu otobüsü, Aydın’ın Buharkent İlçesi’nde kontrolden çıkıp yol kenarındaki tarlaya savrulduktan sonra devrildi. Kazada, direksiyon başında olan ikinci sürücü 38 yaşındaki Abdullah Aydoğan olay yerinde yaşamını yitirdi, çok

Kazada yaralanan yolculardan 31’i Nazilli Devlet, diğer yaralılar ise Denizli’de bulunan çeşitli hastanelere ambulanslarla kaldırıldı. Yaralılardan 1.5 aylık Ege Özdemir ve 47 yaşındaki Başak Özden’in durumunun ağır olduğu bildirildi. Otobüste iki sürücü, bir muavin ve aralarında çocukların da olduğu 54 yolcunun bulunduğu öğrenildi.

Kaza, bugün saat 07.30 sıralarında Aydın’ın Buharkent İlçesi’ne bağlı Savcıllı Köyü yakınlarında meydana geldi. Ankara’dan yola çıkan, ikinci sürücü Abdullah Aydoğan yönetemindeki 64 AU 655 plakalı yolcu otobüsü, Savcıllı yakınlarında virajı alamayınca sürücüsünün kontrolünden çıktı. Savrulan yolcu otobüsü yolun sağındaki tarlaya 2 metre yükseklikten uçup devrildi. Kazayı görenler durumu güvenlik güçleri ile sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri, sürücü Aydoğdan’ın olay yerinde öldüğünü belirledi.

Kazada yaralanan yolculardan 31’i, Nazilli Devlet Hastanesi’ne; diğerleri ise Denizli’deki çeşitli hastanelere kaldırılıp tedaviye alındı. Bazı yolcular, otobüsün hızının düşük olduğunu, ancak sürücü Abdullah Aydoğan’ın uyukladığını ileri sürdü. Otobüste, iki sürücü, bir muavin ve aralarında çocukların da olduğu 54 yolcunun bulunduğu öğrenildi.

YARALILARIN ADLARI

Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların adları şöyle:

1.5 aylık Ege Özdemir, Mehri Özdemir (59), Berfin Özdemir (13), Uğur Cem Özdemir (11), Mustafa Özdemir (68), Alper Oflaz (33), Hüseyin Kaplan, Ece Üzgün (18), Şaban Candoğan, Serdar Arslan (41), Tuğba Betül Memiş (27), Muhammet Emin Memiş (16), Özge Karaaslan (18), Semra Karaaslan (51), Başak Özden (47), Fatih Aydoğan, Saffet Çalışkan, Yavuz Selçuk Uçar (43), Karaca Uçar, Miraç Uçar, Özcan Dilek, Muzaffer Güngör, Ankara Polis Akademi’si öğrencileri Halil Karaaslan ve Kadir Koçak (21), Oktay Dündar, Ahmet Mert Saldamlı ile Mine Altunay Günner (27), Sennur Aydoğdu (51), Yurdagül Kesme (58), Mahinur Kılınç (32) ve Cem Asil (25).

Yaralılardan Ege Özdemir bebek ile Başak Özden’in durumunun ağır olduğu bildirildi.

Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.