12 Eylül’de çektiğimizi yaşamadınız

12 Eylül’de çektiğimizi yaşamadınız
Sizler, çok şükür 12 Eylül müdahalesini görmediniz, yaşamadınız. 12 Eylül öncesinde ve sonrasında, üniversite gençliğinin, bizlerin yaşadığı çileyi, acıyı sizler yaşamadınız. Belki bunları okudunuz, belki bunlar sizlere anlatıldı ama biz, sizlerin o tür a

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde öğrencilere seslenerek, “Ne yoksulluk, ne işsizlik, ne terör sizleri ürkütmesin, sizi yılgınlığa, hele hele karamsarlığa asla sevketmesin. Siz kendinize ne kadar güvenirseniz, siz geleceğe ne kadar umutla bakarsanız, inanın bu sorunlar da o kadar çözüm yoluna girecek, o kadar Türkiye’nin gündeminden düşecektir” diye konuştu.

Cüppe alırken protesto

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin dün Ataköy Sinan Erdem Spor Kompleksi’nde düzenlenen 6’ncı Mezuniyet Töreni’nde Erdoğan’a onursal doktora unvanı verildi. Senatonun oybirliği ile aldığı karara göre, “Türk demokrasisinin istikrarına olan katkısı, Türk ve dünya siyasetine kazandırdığı yeni açılımlar, medeniyetler ittifakına verdiği destek, dünyada barış ve demokrasinin sürmesi için gösterdiği üstün gayret, Türkiye’nin bölgesinde etkin ve yol gösterici bir ülke olmasındaki çabaları nedeniyle” Erdoğan’a Siyaset Bilimleri ve Uluslararası İlişkiler alanında onursal doktor ünvanı verildiği belirtildi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Salih Çelikkale, onursal doktora belgesini Erdoğan’a verirken, Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın da Başbakan’a cüppe giydirdi. Bu sırada, 2 öğrenci Atatürk posteri açarak Başbakan’ı protesto etti. Bir katılımcı ise Erdoğan’ın konuşması öncesinde, üstünde “Sen hiç konuşma bence” yazan dövizi kaldırdı.

Umutsuz olmayın

Konuşmasında mezun olan öğrencilere, “Asla ve asla umutsuz olmayın. Özgüveninizi hiçbir şart altında yitirmeyin” diyen Erdoğan, şunları ekledi: “Sizler, çok şükür 12 Eylül müdahalesini görmediniz, yaşamadınız. 12 Eylül öncesinde ve sonrasında, üniversite gençliğinin, bizlerin yaşadığı çileyi, acıyı sizler yaşamadınız. Belki bunları okudunuz, belki bunlar sizlere anlatıldı, ama biz, sizlerin o tür atmosferleri yaşamamanız için azami bir hassasiyet içinde olduk.” Erdoğan daha sonra üniversitede dereceye giren öğrencilere plaket ve hediye olarak iPad verdi. Töreninin ardından yaklaşık 3 saat spor salonundan ayrılmayan Erdoğan’ın, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Devlet Bakanı Egemen Bağış’la birlikte toplantı yaptığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum