'13 Haziran'da CHP iktidarında buluşacağız'

'13 Haziran'da CHP iktidarında buluşacağız'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Bu seçim, Türk işçi sınıfınını geleceğini tayin edecek bir seçimdir'' dedi.
Tekin ile Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, seçim çalışmaları çerçevesinde Türk-iş 1. Bölge Temsilciliğini ve Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Tekin, 74 milyon nüfusu olan ve bu kadar sanayinin geliştiği bir ülkede, sendikalı işçi sayısının kabul edilemez olduğunu belirterek, ''Önümüzdeki süreçte sendikalı işçi sayısı ya 5 milyona çıkacak ya da 300 bine düşecek. Kendi kaderinizi kendiniz tayin edeceksiniz. Bu seçim, Türk işçi sınıfının geleceğini tayin edecek bir seçimdir. Bu seçim işçi sınıfı için çok önemlidir'' dedi.

CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil de CHP'nin emeğin karşısındaki engelleri ortadan kaldıracak olan bir ilkenin yürüyüşünü gerçekleştirdiğini söyledi. ''Anayasa değişikliği ile 'iki sendikalı olabilirsin' diyenler, gidip gördüğümüz direnişlerde bir sendikayı bile tercih eden emekçiyi işinden ediyor'' şeklinde konuşan Tamaylıgil, şunları kaydetti.

''Eğer yarınları beraber oluşturacaksak, beraber örgütlü toplum bilincini harekete geçireceksek, CHP'nin halk ve emekçi için yapmış olduğu hedeflerle bunu başaracağız. Kaynaklarıyla zengin, üretken, farklı bir Türkiye için mücadele edeceğiz ama burada emekçi de hakkını alacaktır. Emeğin partisi CHP, sizlerle beraber. 13 Haziran sabahında, emeğin iktidarında, CHP iktidarında buluşacağız.''

Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Cemail Bakındı da konuşmasında, Türkiye'nin 12 Haziran'da tarihi bir seçime gittiğini ifade ederek, ''Uzun süredir yeni CHP'nin emekçi hareketi için yapacaklarını hepimiz dikkatle izliyoruz'' dedi. Bakındı, İzmir'de taşeronluk konusunda atılmış olan adımın, işçi sınıfının en önemli probleminin halledilmesi yolunda önemli bir gelişme olduğunu belirterek, sendika olarak bunu çok önemsediklerini kaydetti.
 

Süryani kilisesi ve Kapalıçarşı ziyaretçi

Tekin ve Tamaylıgil, daha sonra Fatih'e geçerek Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fırat ile bir araya gelen CHP'li yöneticiler, çarşıdaki dükkanları gezdiler. Çarşı ziyaretinde Hamburg Eimsbüttel Belediye Meclisi üyesi Gülnur Can ile karşılaşan Tekin, kendisiyle bir süre sohbet etti.
Tekin, Beyoğlu'ndaki Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi'ni ziyaret etti.

Tekin, burada Kilisenin Patrik Vekili Metropolit Filiksinos Yusuf Çetin ve Süryani yetkililerle görüştü. Taksim'deki seçim çalışmaları sırasında Amerikan CBN televizyonuna da kısa bir röportaj veren Tekin, ropörtajında ''12 Haziran'daki seçimlerin, iktidarın yaratmış olduğu baskıcı bir anlayış ve ekonomik sıkıntılar dolayısıyla önem kazandığını'' söyledi.
Gürsel Tekin, röportajında seçimlerden CHP'nin birinci, AK Parti'nin ise ikinci olarak çıkacağı tahmininde bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.