4 bin haneye gireceğiz

4 bin haneye gireceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve belediye başkanlarının hazır bulunduğu seçim toplantısına katıldı. İl başkanlığında yapılan toplantı sonrasında konuşan Kılıçdaroğlu, İstanbul'u dünya kenti haline getirecekleri

7 Haziran'da gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde seçim çalışmalarına hız veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve belediye başkanlarının hazır bulunduğu seçim toplantısına katıldı. İstanbul'da izleyecekleri yol haritası üzerine fikir alışverişlerinde bulunanan Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamalarda da iddialı konuştu. İstanbul'u uygar bir dünya kenti haline getireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “İstanbul’da 4 milyon ev var. Bu 4 milyon haneye gireceğiz. 40 bin kadın 4 milyon eve girecek. Her evde yaşanan sorunların hem tanığı olacağız hem çözümcüsü olacağız. Onlara geleceği güvenli bir İstanbul’u vereceğimizi vaat edeceğiz” diye konuştu. İstanbul'daki hiçbir evin başka bir eve muhtaç olmayacağının sözünü de veren Kılıçdaroğlu, “Her yoksul sosyal devletin koruması altında olacak. Hiçbir kişi birilerine el avuç açmayacak. Türkiye’de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bunun güvencesini vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

12 değil 4 yıl istiyoruz

AK Parti'ye 12 yıldır iktidar süresi verildiğini anımsatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendilerinin 12 değil sadece 4 yıl istediklerini belirtti. Türkiye'de mevcut olan bütün sorunları 4 sene içerisinde çözebileceklerini iddia eden Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında her şeyin daha güzel olacağını belirtti. Emekliler ve işçilerin kendilerinin iktidarında rahat bir nefes alacağını da belirten Kılıçdaroğlu, “Taşeron işçiliği tarihe gömeceğiz. Herkesin kadrosu, herkesin sendikası olacak. Herkesin toplu sözleşme hakkı olacak. Çünkü biz sosyal demokrat partiyiz. Bizim amacımız insanların mutlu olması” şeklinde konuştu. İnsanların tamamının sigortalı olacağını da vaat eden Kılıçdaroğlu, bunun için hiçbir vatandaşın cebinden 5 kuruş dahi çıkmayacağının altını çizdi. Türkiye'yi kutuplaştırmayacaklarının sözünü de veren CHP lideri, “Kutuplaştırmayacağız. Kavgadan uzak bir Türkiye olacak. Sadece içeride değil dışarıda da öyle olacak. Suriye’de sorunları çözeceğiz. Irak’ta sorunları çözeceğiz. Ortadoğu’ya barışı, huzuru Cumhuriyet Halk Partisi getirecek. Bunlar Müslüman kanı dökülsün diye TIR’larla silah gönderirler. Biz bunun önünü keseceğiz. Müslüman kanının akmasına engel olacağız. Kardeş kardeşi öldürmeyecek. Bunları yapmak zor bir şey değil” şeklinde konuştu.

 

Demokrasi ağır yara almıştır

Olası bir CHP iktidarında ortaya koyacakları hizmetleri anlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin siyasi ortamıyla ilgili konuşmayı da ihmal etmedi. Türkiye'de ciddi bir şekilde demokrasinin hukuken ve ahlaken yara aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Demokrasimiz son 3 yılda hukuken ve ahlaken ağır yaralar aldı. Demokrasi ayaklarımızın altından kalkıyor derken bu gerçeği vurgulamak istedim. Şimdi bir ülke düşünün. Hukukun üstünlüğü anayasasında yazılı bir ülkeyi. Cumhurbaşkanı olarak seçilen kişi anayasaya uymuyor. Ettiği yemine bağlı kalmıyor. Anayasayı dinlemem diyor. Adı yolsuzluğa karışmış 4 bakanın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AKP milletvekilleri tarafından aklandığını düşünün. Ahlaken ve hukuken sıfırlanmış bir süreci yaşıyoruz” dedi.

 

 Söylediklerimiz gün yüzüne çıktı

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifa ederek AK Parti’den milletvekili aday adayı olmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, MİT'in siyasallaştığını bugüne kadar her zaman söylediklerini ve bu durumla birlikte söylediklerinin gün yüzüne çıktığının altını çizdi. Kılıçdaroğlu, “ “Bu istifa ve AKP’den milletvekili olma arzusu, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) siyasallaştığını gösteriyor. Zaten biz bunu daha önce ifade ediyorduk ama onlar inkar ediyorlardı. Böylece gerçekler de gün yüzüne çıkmış oluyor” şeklinde konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.