4 yıl hapsi istenen İmamoğlu'na destek yağdı: 31 Mart ve 23 Haziran'da olduğu gibi yine millet kazanacak

4 yıl hapsi istenen İmamoğlu'na destek yağdı: 31 Mart ve 23 Haziran'da olduğu gibi yine millet kazanacak
YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 4 yıl 1 aya kadar hapsi istenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sosyal medyada destek yağdı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada savcı mütalaasını bugün açıkladı. Cumhuriyet savcısı, İmamoğlu’nun ‘kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret’ suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Duruşma sonrası Ekrem İmamoğlu’na sosyal medyada destek yağdı. #Seninleyizİmamoğlu etiketi gündemin birinci sırasına yerleşti. İBB Sözcüsü Murat Ongun da “Zor değil. Google’a ‘ahmak polemiği’ yazarsanız davayı çözersiniz. Herkes gerçeğin ne olduğunu bilirken bilmemezlikten gelenler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için 4 yıl hapis cezası istedi. 31 Mart ve 23 Haziran’da olduğu gibi yine millet kazanacak. #Seninleyizİmamoğlu” paylaşımı yaptı.

Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat ise “Siyasi yaklaşım gösteriliyor olduğu şüphesi var” dedi. Polat, şunları söyledi:

“Hukuken Yüksek Seçim Kurul üyelerine yönelik bir söz yok zaten. Dolayısıyla hukuken cezalandırılabilir bir şey yok. Aslında yargılama Süleyman Soylu’nun söylediği ‘ahmak’ kelimesinin yargılanmasıdır, başka bir şey değil. Bu söz ve bu söze verilmiş cevap yargılanıyor.

YSK ÜYELERİNİN BİR ŞİKAYETİ YOK: Taraf olarak alakasız bir şekilde Yüksek Seçim Kurulu üyeleri gösterilmiş. YSK üyelerinin bu konuda bir şikâyeti yok. Hakaret edildiği iddiasıyla ihbarda bulunan Sadi Güven de şikayetçi olmadığını zaten dosyaya bildirdi. Ayrıca üç üye daha bildirdi. Üyelerin bir beyanı da yok. Biz, bu üyelerin de dinlenmesini istedik, onlara yönelik bir hakaret olup olmadığının ne şekilde açığa kavuşması için. Mahkeme bunu da kabul etmedi, bir an önce karara gitmeye çalıştı. Biz, burada tarafsız bir yargılama yapılabileceğini düşünmediğimiz için reddi hâkim talebinde bulunduk. Usule aykırı bir şekilde bu talebimiz de kabul edilmedi. Aleyhte bir karar çıktığı takdirde bunun istinafı, var Yargıtay’ı var, Anayasa Mahkemesi var; süreç devam edecek. Siyasi bir yaklaşım gösteriliyor olduğu şüphesi bizde var.”

Kemal Polat, “Siyasi bir yaklaşım var diyebilir miyiz” sorusuna ise “Yargı mensuplarına doğrudan böyle bir şey demesem de esas hakkındaki mütalaa açısından bunu söyleyebilirim. Hukuken de suçun unsurları yok. Bu konuda hukuk vicdanını yaralayacak bir garabet teşkil edecek şekilde mütalaa vermiştir. Kabul etmiyoruz. Gerekli girişimlerimizi yapacağız” yanıtını verdi.

İDDİANAME

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin 6 Mayıs 2019'da iptal edildiği, yenilenen seçimde İBB Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu'nun seçimin iptaline ilişkin olarak 4 Kasım 2019'da basın açıklaması yaptığı ve bu sırada YSK üyelerine alenen hakaret ettiği iddia edilmişti. İddianamede, o dönem YSK Başkanı olan Sadi Güven ve 10 üyeye yönelik 'kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret' suçunu işlediği gerekçesiyle İmamoğlu’na 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası verilmesi talep edilmişti.

İMAMOĞLU: BANA KULLANILAN ‘AHMAK’ KELİMESİNE KARŞI KULLANDIM

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ocak ayında yapılan duruşmasına katılan İmamoğlu, kendisini şöyle savunmuştu:

“Öncelikle burada verilen demeç, bir soru üzerine verilen demeçtir. Sorunun temelinde İçişleri Bakanı’nın şahsıma yönelik açıklamalarında ‘ahmak’ kelimesini kullanması var. Söz konusu cevabım bu sorunun üzerine olmuştur, dolayısıyla bana kullanılan bu ‘ahmak’ kelimesine karşılık olarak kullanılmış bu ‘ahmak’ kelimesi ve muhatabı da Sayın İçişleri Bakanı’dır. İçişleri Bakanı bu tarz ifadeleri birçok kez şahsıma yönelik kullanmıştır ve kullanmaya da devam etmektedir. Bu tarz cümleleri hem seçim ortamında hem de seçim iptal edilmeden önceki beyanlarında da görmek mümkündür.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.