76’yı değiştirelim krizi çözelim

76’yı değiştirelim krizi çözelim
Yemin etmeme ve Meclis’i boykota son verilmesini isteyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, çözüm için Anayasa’yı adres gösterdi. “76. maddeye bir ifade ilave edilerek krizin ortadan kaldırılması mümkün olacak” diyen Bahçeli grup toplantısında şunları söyledi:

Yemin etmeme ve Meclis’i boykota son verilmesini isteyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, çözüm için Anayasa’yı adres gösterdi. “76. maddeye bir ifade ilave edilerek krizin ortadan kaldırılması mümkün olacak” diyen Bahçeli grup toplantısında şunları söyledi:

“ÜLKEMİZ ileri demokrasi yalanlarıyla sürüklendiği çıkmaz sokakta adeta can çekişmektedir. ‘İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün diyerek’ iktidar sorumluluğunu üçüncü defa alan AKP, kaosun sıklet merkezi haline gelmiştir. Meclis’te cereyan eden krizin çözülememesi halinde, millet iradesinin değersizleşmesi kaçınılmaz olacaktır. Tehlike bu kadar açık ve yakındır. İşin şakaya gelir tarafı kalmamıştır.

Sana mı soracaktık?

Anayasa’nın 76’ncı maddesi ve Seçim Kanunu’nun 11’inci maddesi milletvekilliğine mani halleri sıralamaktadır. Engin Alan’ın ve benzer durumdaki şahısların milletvekili olmalarında engel bulunmamaktadır. Başbakanın ‘ne yapalım seçmeseydiniz’ sözleri ise talihsiz olduğu kadar densizliğin ulaştığı seviyeyi göstermesi bakımından manidar olmuştur. Başbakana söylemek isterim ki, bizim kimi aday gösterip göstermeyeceğimizi sana mı soracaktık? Senden icazet mi alacaktık? Sana mı danışacaktık?

Başbakan’a yakışmadı

Başbakan Erdoğan’ın son beyanatları iktidar partisindeki kabalığın ve seviyesizliğin nerelere kadar ulaştığını göstermiştir. Boykot ve yemin krizinin taraflarını aşağılayarak, ‘tükürdüklerini yalayacaklar’ demesi bir Başbakan’a kesinlikle yakışmamıştır. Ortaya çıkan emareler Başbakan Erdoğan’ın krizi istismar edeceğini ve siyasi malzeme olarak kullanacağına delalet etmektedir.
Yakın coğrafyalardaki dengesizlikler iyice kabarmışken, ülkemizin istikrarsızlıklarla ve kavgalarla boğuşması vahim gelişmelerin de fitilini ateşleyebilecektir. Suriye’nin durumu ülkemizi içine çekebilecek girdabın genişlediğini göstermektedir. AKP hükümeti ise dün kardeş olarak ilan ettiklerini bugün Batı’nın oyun planı gereğince yüzüstü bırakarak omurgasız bir duruş sergilemektedir.

Bildiri hazırlansın

Yemin ve boykot krizinin giderilmesi ve tutuklu bulunan milletvekillerinin durumunun aciliyeti açısından şu önerileri kamuoyunun bilgisine sunuyoruz; Millet iradesinin heba edilmemesi için yemin ve boykot krizinin tarafları bu eylemlerine bir an önce son vermeli ve Meclis’teki yerlerini almalıdırlar. TBMM’de grubu bulunan bütün siyasi partilerden seçilecek temsilciler bir araya gelmeli, ahlaki ve tutarlılık gereğince tutuklu bulunan milletvekillerinin haklarını savunacak bir Meclis bildirisi için temel zemin oluşturmalıdırlar. Yürürlükteki yasal hükümler, tutuklu bulunan milletvekillerinin salıverilmesine engel değildir. Bunlara rağmen de bir çözüm ortaya çıkmıyorsa, Anayasanın 76’ncı maddesine, tutukluyken seçilen milletvekillerinin durumlarını daha da netleştirecek ve serbest kalmalarını sağlayacak bir ifade ilave edilerek içinde bulunulan krizin ortadan kaldırılması mümkün olabilecektir.”     

Duruşumuzu fark edemedi

MHP’nin krizin parçasıymış gibi takdim edilmesi, Sayın Gül’ün Başbakan’la bir plan dahilinde hareket ettiğini göstermiştir. Cumhurbaşkanı’nın bizimle görüşeceği ve sunacağı bir şeyi yoktur. Cumhurbaşkanı davetinde samimi olsaydı, TBMM’de grubu bulunan parti liderlerini eşit süreyle kabul eder gündemdeki sorun alanlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunurdu. MHP’nin nerede durduğu ve neyi savunduğu Sayın Gül tarafından fark edilememiştir.

Derme çatma siyasi delikanlı

CHP Genel Başkanı’nın, Meclis’i protesto ederken; ‘arkadaşlarımızı satmayız’ sözleriyle bizi tariz yollu (taşlama) itham etmesi içine düştüğü ölçüsüzlüğün ve kafa karışıklığının bariz deşifresi olmuştur. Bize derme çatma siyasi delikanlılık gösterileri yapan Sayın Kılıçdaroğlu, önce aynaya bakmalı ve kimin arkadaşlarını satma ile ilgili engin tecrübeye sahip olduğunu orada görmelidir.

Alan’ın  yeri  boş  kaldı
MHP Genel Başkanı Bahçeli, 12 Haziran seçimlerinin ardından partisinin dünkü ilk TBMM Grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan toplantıda, tutuklu milletvekili Engin Alan’ın adının yazılı olduğu levha ile koltuğunun boş bırakılması dikkat çekti.

Eniştesi öldü

BAHÇELİ’nin Osmaniye’de oturan ablası Nurten’in eşi Necati Fettahlıoğlu (78), tedavi gördüğü Balcalı Hastanesi’nde vefat etti. Bugün Bahçeli Camisi’ndeki cenaze törenine MHP Genel Başkanı da katılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.