AK Parti İstanbul'un Suriyeliler çağrısı

AK Parti İstanbul'un Suriyeliler çağrısı
Suriyeli mülteciler için AK Parti İstanbul İl Başkanlığının koordinasyonunda büyük bir yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul’daki 25 AK Partili ilçe belediyesi destek veriyor.

 

2 Milyon Kardeşimize Kucak Açtık

 

Kampanyayla ilgili bilgi veren AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için gittikleri Şanlıurfa’da gördüklerinden sonra karar verdikleri kampanyaya bütün İstanbulluların sahip çıkmasını istedi. Babuşcu, “Suriye’de çok büyük bir acı yaşanıyor. Orada onlarca, binlerce kardeşimiz Esed rejimi tarafından katledildi. Zulümden kaçan 2 milyona yakın insan ise ülkemizde bizim misafirimiz. Medeniyetimizin, inancımızın bize yüklediği sorumluluklarımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda, nerede bir mağdur ya da mazlum varsa onun ihtiyaçlarını gidermek bizim sorumluluğumuzdadır. Bu anlayışla; siyaset ve denge hesaplarını bir tarafa iterek 2 milyon kardeşimize kucak açtık. Çünkü Muhacir’e Ensar olmak İslami ve insani bir sorumluluktur. AK Parti İstanbul İl Başkanlığımızın koordinasyonunda İstanbul Büyükşehir Belediyemiz, 25 AK Partili ilçe belediyemiz ve ilçe teşkilatlarımızın katılımıyla gerçekleştirilecek kampanyamızı billboardlarda, metrolarda, otobüslerde göreceksiniz. Orada ‘Üşüyorum, yardım edin’ çağrısını duyacaksınız.” dedi.

 

Kardeşlerimize Sahip Çıkmak Ahlaki Sorumluluğumuzdur

 

Daha önce bireysel katkılar sağlamaya çalıştıklarını belirten Babuşcu, “Yardım kampanyamız insanlığımızın ve kardeşliğimizin en doğal gereğidir. Daha önce bireysel destek olmaya çalışıyorduk. Bu defa, ‘bireysel Ensarlıktan kitlesel Ensarlığa’ geçelim ve toplu bir yardım kampanyası başlatalım dedik. Bütün belediye başkanlarımız, bütün ilçe teşkilatlarımız bu kampanya için hareket halinde olacaklar. Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmak ahlaki sorumluluğumuzdur. İstanbulluların özellikle Şanlıurfa’da kampların dışında yaşayan binlerce Suriyeli kardeşimize sahip çıkma noktasında, bir battaniye ile, bir elektrikli ısıtıcı ile, kışlık bir giysi ile bizimle birlikte olmalarını arzu ediyoruz. İnşallah Ocak ayı içerisinde yardımları bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.” şeklinde konuştu.

 

Kampanyada, kullanılmamış olmak kaydıyla; battaniye, elektrikli ısıtıcı, ayakkabı, kışlık giysi, hijyenik malzeme, oyuncak ve kuru gıda toplanacak.

 

Tırlarla Şanlıurfa’da hazırlanan 4000 metrekarelik lojistik merkezine gönderilecek yardım malzemeleri, milletvekilleri, ilçe başkanları ve belediye başkanlarının da yer alacağı dağıtım ekipleriyle Suriyeli mültecilere ulaştırılacak.

 

Yardımların toplanması için oluşturulan çağrı merkezi (0212 444 98 18) üzerinden 39 ilçedeki yardım toplama merkezleri ile koordinasyon sağlanacak.

 

Kampanyayla ilgili bilgiler ve yardımların ulaştırılması için bir internet sayfası da yayında. ( ) adresindeki sayfada, kampanyayla ilgili detaylı bilgileri bulmak mümkün.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.