'And içme töreninde kriz beklemiyorum'

'And içme töreninde kriz beklemiyorum'
TBMM'de And içme töreninde en yaşlı üye sıfatıyla Genel Kurul'u yönetecek olan CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, BDP destekli bağımsız milletvekillerinin Meclis'i protesto etmelerine yönelik açıklamalarını "Kriz beklemiyorum. Çünkü TBMM'ye milletvekil
TBMM'de kaydını yaptıran CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi'nin rozetini, amcasının oğlu TBMM eski Meclis Başkanvekillerinden Memduh Ekşi taktı. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekşi, BDP destekli bağımsız milletvekillerinin yaptığı açıklamalar ile YSK'nin Hatip Dicle kararını değerlendirdi. Ekşi, YSK'nin Dicle kararı için "Bu kararı değerlendirmek benim açımdan erken. Benim şahsi kanaatimle değil, Başkanlık Divanı'nın değerlendirmesiyle oluşacak kanaati sizlerle paylaşabilirim. Oktay Ekşi olarak kanaatimi söylersem gereksiz, erken ve bağlayıcı olur. O da şık düşmez" dedi. Ekşi, 28 Haziran'da Genel Kurul'a en yaşlı üye sıfatıyla başkanlık yapacağının hatırlatılması ve "Hazır mısınız" diye sorulması üzerine "Hazırım" karşılığını verdi.

Yemin töreninde kriz bekleyip beklemediği sorusuna ise Ekşi "Hayır beklemiyorum. Çünkü TBMM milletvekili sıfatını kazanmış insanların kendilerine düşen sorumluluğun gereğini yapacaklarından eminim.1920'den bu yana 91 sene geçti. TBMM sayısız güzel örnekler, gelenekler oluşturdu ve TBMM üyesi sıfatı kazanmış insanların bunun sorumluluğunu taşıyarak burada yemin edeceklerine kaniyim. Hiçbir problem çıkacağını düşünmüyorum. Samimi kanaatim bu" diye konuştu.

Ekşi "BDP'lilere çağrınız olur mu" sorusuna "Özellikle niçin BDP'lilere çağrım olsun" yanıtını verirken, BDP destekli bağımsız milletvekillerinin TBMM'yi boykot edebileceklerinin söylenmesi üzerine de "Buna ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. Şu anda bağımsız bir süre sonra BDP'li milletvekili sıfatı taşıyacak arkadaşlarımızın da -kaldı ki aralarında deneyimliler de var- milletvekilliğinin onurunu taşıyan bir kimsenin kendine düşen sorumluluğu taşıyabileceğine eminim. Ama olursa ne olur? Başkanlık Divanı hem içtüzüğün hem yerleşik geleneklerin gereğini yerine getirir" diye konuştu.

Ekşi, Balbay ve Haberal'la ilgili kararın bugün beklendiğinin hatırlatılması üzerine "Şahsen serbest bırakılmalarını, gelip burada milletvekili sıfatıyla görev yapmalarını bekliyorum. Bu benim şahsi, içten arzum ve beklentimdir" dedi. Balbay ve Haberal'ın bırakılmaması halinde bunu nasıl değerlendireceğinin sorulması üzerine ise Ekşi "Yargının kararıdır, yargı kararına saygı hepimizin boynunun borcudur. Ama yargı kararı eleştirilmez değildir, düşüncelerimiz, bildiklerimiz neyse o karara karşı gerekeni söyleriz" dedi. Ekşi daha sonra da and içme töreni için bilgi alırken, kayıt işlemlerinde görev yapan personelle de fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.