'Astsubayların sesine kulak verin'

'Astsubayların sesine kulak verin'
Son zamanlarda artan astsubay intiharlarının önüne geçilmesi için yetkililere seslenen Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Beylikdüzü Şube Başkanı Hamdi Öyke, “intihar eden her astsubayın vebali sizin üzerinizedir” dedi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Beylikdüzü Şube Başkanı Hamdi Öyke ve yönetim kurulu üyeleri, astsubayların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklamasında bulundu.  Beylikdüzü Büyükşehir Mahallesi Atatürk Anıtı önünde yapılan basın açıklamasına, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ve partililer de katıldı.

 Son üç yılda, 47 astsubayın, son bir ayda ise 6 astsubayın intihar ettiğini belirten Dernek Başkanı Hamdi Öyke, astsubayları intihara iten nedenlerden bahsetti. Astsubayların,  mesleklerini icra ederken kurum içi adaletsiz uygulamalar, psikolojik baskılar, ötekileştirilmeler, ücret yetersizliği neticesinde aile içi huzursuzlukların da birleşmesiyle sorunlar yaşadığını ifade etti.

 Yetkililere, astsubayların sorunlarına kulak vermeleri yönünde çağrıda bulunan Hamdi Öyke, “Musa’lar, Ayhan’lar, Ahmet’ler, Okan’lar, Yalçın’lar, Bayram’lar ölmesin. Eşleri kocasız, yavruları babasız, anaları yavrusuz bırakmayın. İntiharların önüne geçmek için TBMM’de komisyon kurularak, intihar olayları incelensin, inceleme neticesinde ilgili kanun ve yönetmeliklerde düzenlemeler yapılsın. Unutmayın intihar eden her astsubayın vebali sizin üzerinizedir” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.