Aykut’tan CHP’ye ‘Gezi Parkı’ çağrısı...

Aykut’tan CHP’ye ‘Gezi Parkı’ çağrısı...
Bölgemizin duayen siyasetçilerinden Çatalca Belediyesi eski Başkanı Fırat Aykut, Taksim Gezi Parkı Direnişinin ve bu direnişe öncülük eden gençlerin beklentilerinin iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çekerek, CHPden bir Olağanüstü Kurultay toplamasını ve

CHP’nin bölgemizdeki duayenlerinden Fırat Aykut, şimdiden tarihe “Türkiye’nin En Büyük Halk Hareketi” olarak geçen Gezi Parkı Direnişi’nin CHP tarafından iyi anlaşılması ve kavranılması gerektiğine dikkat çekti. Partisine bir çağrı yaparak “Olağanüstü Kurultay” yapılmasını öneren Aykut, direnişin kahramanı olan gençlerin özlemleri ve beklentilerinin anlaşılabilmesi için bunun bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Gezi Parkı Direnişi’nin basına ve halka açık toplantılarla günlerce tartışılması gerektiğini vurgulayan Aykut, bunun yapılmaması halinde Gezi Parkı’nda ortaya çıkan enerjinin önce CHP’yi çarpacağı uyarısında bulundu.

Aykut, “CHP, Taksim Gezi Direnişi ve Dayanışması’nı anlamak için en kısa zamanda OLAĞANÜSTÜ KURULTAY'ı toplamalı, basına ve halka açık toplantılarda bu olayı anlamak için günlerce tartışmalıdır. Bu tartışmayı yapmadan gençlerimizin özlem ve beklentilerini anlayamaz ve yarattıkları yeni enerjinin tümünden CHP ve ülke olarak yararlanamayız diye düşünüyorum. Taşıma suyla değirmen döndürmek ve sokma akılla siyaset yapmaktan da böylece kurtulur ve partiye yeni aşı yapılmış arkadaşlarımızı da belki partiye daha yararlı hale getirmiş oluruz. Topluca tartışarak ve konuşarak birbirimizi anlayabileceğimiz ve kendimizi anlatabileceğimiz en önemli organ KURULTAY’dır. Yerel seçimlerde kimlerin aday olacağına odaklanmadan önce, CHP Taksim direnişini anlamaya zaman ayırmalıdır... Yoksa bu biriken enerji acemi elektrikçinin çarpılması gibi ilk önce CHP'yi çarpar. CHP'nin çarpılması demek TÜRKİYE'nin çarpılması demektir. Bunu anlamadan siyaset yapmaya çalışmak ise vitese takmadan gaza basmak gibidir!” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.