Bahçeli kendine baksın

Bahçeli kendine baksın
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “özür” beklentisine tepki gösterdi.MKYK toplantısı sonrası açıklama yapan Ak Parti Sözcüsü Çelik, Bahçeli’nin kaset skandallarına ilişkin “Önce hesaplaşma sonra helallik”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “özür” beklentisine tepki gösterdi.MKYK toplantısı sonrası açıklama yapan Ak Parti Sözcüsü Çelik, Bahçeli’nin kaset skandallarına ilişkin “Önce hesaplaşma sonra helallik” sözlerini ve özür beklentisini değerlendirdi. Çelik şunları söyledi:

Dedektiflik mi yapalım?

“AK Parti böyle belden aşağı gayri ahlaki yöntemlerle rakipleriyle mücadele etmez. Sayın Başbakan’ın bizatihi dedektiflik yapmasını mı istiyorlar? Bu işin mağduru olduğunu iddia eden insanlar gidip savcılıklara özellikle detaylı savcılara ipucu olabilecek bilgiler vermezlerse buradan sonuç alınması pek de mümkün olmaz. Sayın Bahçeli söze başlarken hakaretle başlıyor. Sayın Bahçeli şöyle bir konuşma metinlerine baksa kimin kimden özür dilemesi gerektiğine belki vicdanen karar verir.  Ama biz bir kez daha söylüyoruz. Eğer seçimden sonra bir beyaz sayfa açılacaksa ve bu geçmişteki bu hakkı tahkirler, teshirler, kişilik haklarına saldırılar bir tarafa bırakılacaksa bundan Türkiye, Türk siyaseti kazançlı çıkacaktır. Biz bu olgunluğu bekliyoruz insanlardan. Armudun sapı üzümün çöpü hesabı yaparsanız kimse kimseyi affetmez. Kimse kimseye hakkını da helal etmez. İşte herkes sen mi yaptın ben mi yaptım hesapları yapmaya başlar ki bu iyi niyetli bir yaklaşım değil.”

1 Ekim’e kadar hazırlanırlar

Çelik, Anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak, “1 Ekim’e kadar bütün siyasi partiler ümit ediyoruz ki hazırlıklarını yaparlar. İyi niyet olduktan sonra çok ciddi bir mesafe katedilir” dedi. Çelik, “Yeni anayasa çalışmalarında bir yol haritası belirlediniz mi” sorusu üzerine şunları kaydetti: “Milletvekili sayımız 326 değil de 386 da olsaydı, 400 de olsaydı biz diğer siyasi partilerin kapısını çalacaktık. Çünkü bu hazırlanacak olan anayasa 74 milyon bireyin devletle sözleşmesi olacaktır.”         

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.