Başak Demirtaş siyasete mi atılıyor?

Başak Demirtaş siyasete mi atılıyor?
HDP, yerel seçim çalışmalarını hızlandırırken CHP’den gelecek bir ittifak teklifini bekliyor. Kulislerde Başak Demirtaş’ın adı Diyarbakır için konuşuluyor
 Gelecek yıl mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler için çalışmalarına başlayan HDP, bu kapsamda “Demokratik Muhalefet Buluşmaları” adı altında 60’ı aşkın toplantı gerçekleştirdi ve stratejisini belirleme adına Diyarbakır’da parti yöneticileri ile bir araya gelme kararı aldı.

HDP, Kürt ittifakının yanı sıra sol ve sosyalist oluşumlarla ve Meclis’teki partilerle de ittifak görüşmeleri yapmak istiyor. Bu kapsamda parti yönetimi, CHP’den yapılan “ittifak” açıklamasının ardından “bir adım atılmasını” bekliyor. Teklif geldiği anda parti yönetimi gerekli görüşmeleri gerçekleştirecek.

Kanaat önderlerine ve tanınmış isimlere de belediye eşbaşkanlık adaylığı teklifi götürecek parti yönetimi, eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ı da tartışıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi süresince eşinin cezaevinde olması nedeniyle kampanyaya aktif bir şekilde katılan Başak Demirtaş isminde uzlaşı sağlanırsa, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden eşbaşkan adayı olarak gösterilecek.

HDP, bölge illerinde ise “Kürt ulusal birliği”ni sağlama adına ittifakların yolunu arayacak. Eylül ayında yapılan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantısında, 24 Haziran seçimleri öncesinde Kürt partileri ile yapılan ittifak görüşmelerinin bir benzerinin yerel seçimlerde de “genişletilerek” yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. HDP, yerel seçim stratejisine ilişkin son kararını, 20 Ekim’de Diyarbakır’da yapacağı parti yönetimi toplantısında verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.