‘Başarısız oldunuz’dedi, genel merkezde değişim sinyali verdi

‘Başarısız oldunuz’dedi, genel merkezde değişim sinyali verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarına atıfla, Genel Merkez yönetimine eleştirilerde bulunanlar için, “Her türlü eleştiriye açığız, ancak partinin kurumsal kimliği ve Genel Merkez yönetimiyle ilgili eleştiriler düzeysizleşirse disiplin sü

Örgütlerimiz arkamda

Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) yaklaşık 6 saat sürdü. Toplantıda il bazında genel seçim sonuçları değerlendirildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Tüzüğümüz doğrultusunda delegasyonumuzun bir kısmı kongre girişiminde bulunabilir, engelleyici olmam. Ancak, ben örgütlerimizin, kurultay delegelerimizin ve partililerimizin ezici çoğunluğu şahsımın ve yönetimimizin arkasında. Özellikle genel başkan seçimli bir kurultay söz konusu olursa da çıkar aday olurum. Siz de çalışmalarınızı bu doğrultuda yürütün” dediği bildirildi.

81 ilde miting yapmayı başaran örgütlerden fazlasıyla memnun olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bazı kurmaylarına ise “Seçim bölgelerinde başarısız oldunuz. Sizden beklenen performansı gösteremediniz” dedi. ‘Genel Merkez yönetiminde değişim’ mesajı da veren Kılıçdaroğlu’nun değişim için düğmeye il başkanları ve Parti Meclisi ile TBMM grup toplantıları sonrasında basacağı kaydedildi.

Baykal’a yanıt

CHP Genel Sekreteri, Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil ise MYK sonrasında yaptığı açıklamada, eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın “Taklit aslını yaşatır” yönündeki eleştirisine, “Projeler anlatılmaya devam edilecektir. CHP, kendi projelerini hazırlamıştır. Taklit değil çağdaş, uygar, temel hak ve özgürlüklere saygılı, var olan yoksulluğu yönetmeyi değil, refahı paylaşmayı ortaya koydu” karşılığını verdi. Tamaylıgil, parti yönetiminde istifa olup olmayacağına ilişkin soru üzerine, “CHP seçimde başarılı olmuştur” dedi.

Demirel ekibinin akıbeti

Tamaylıgil, Demirel kontenjanından seçildiği belirtilen sağ kökenli milletvekil-lerinin CHP’den ayrılarak grup kuracağı iddiasını ise “CHP’nin seçilmiş tüm milletvekilleri CHP çatısı altında, aldıkları vekaletin sorumluluğunu yerine getirmeye devam edeceklerdir” sözleriyle yanıtladı.
Eski Genel Sekreter Önder Sav ve ekibi ise “Genel Başkan yardımcılarının değişmesi yetmez. Partinin ana omurgasını değiştirmeye yönelik söylemin mimarı Kılıçdaroğlu’dur. Kendisi de gitmeli” teziyle örgüt ve kurultay delegelerinin nabzını tutmaya başladı. 12 Haziran’da seçilen 135 milletvekilinin ilk etapta 40’ının da Sav ve ekibine destek mesajı ilettiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum