Başbakan Erdoğan Wikileaks’le ‘helalleşmedi’

Başbakan Erdoğan Wikileaks’le ‘helalleşmedi’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şahsına yönelik hakaret ve iftira içerikli ifadeler nedeniyle gazeteci ve siyasetçilere açtığı 16 davayı geri çekerken, Wikileaks belgeleriyle ilgili dava hazırlığı devam ediyor
Balkon konuşmasının ardından “helalleşme” adımı olarak görülen Başbakan Erdoğan’ın 16 davayı geri çekmesi, Ak Parti ve Hükümet üyeleri hakkında iddialar içeren Wikileaks belgeleriyle ilgili süreci akla getirdi. Wikileaks belgelerinin Ak Parti ve Hükümetle ilgili iddiaların yer aldığı bölümlerinin yayımlanmasının ardından, bu iddiaları “hakaret” ve “iftira” olarak değerlendiren Ak Parti harekete geçmiş ve eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu başkanlığında “Wikileaks komisyonu” kurulmuştu.

Hukuki süreç belirleniyor

Milliyet’e konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksu, “Komisyon çalışmalarına devam ediyor” dedi. Dava açmak için gerekli bilgi ve belgeleri toplayan ayrıca ABD hukuk mevzuatıyla ilgili araştırmalarını devam ettiren komisyonun, izlenecek hukuki süreci belirlemeye çalıştığı öğrenildi. Aksu, komisyon ilgili şunları söylemişti: “Bütün yönleriyle araştırıyoruz. Bu konuda hukukçu arkadaşlarımızı görevlendirdik, üzerinde titizlikle çalışılıyor. Diplomatlar ve sızdıran askerle ilgili Amerikan hukukuna göre neler yapılabileceğine ilişkin ABD’deki bazı hukuk bürolarına yazılar yazdık, bilgi bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.