Başbakanlığa hazırım

Başbakanlığa hazırım
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, halktan çok güçlü bir dalga gelmekte olduğunu savunarak, “Başbakanlığa hazırım. Halkın iktidarını kurmaya hazırım” dedi.

Kılıçdaroğlu, dünkü programına İzmir’de, partisinin İklim Raporu’nu açıklayarak başladı. Turgutlu ve Manisa’da halka seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

Söz, silkeleyeceğim

“Söz veriyorum Recep Bey’i Başbakanlıktan indireceğim, söz veriyorum AKP’yi silkeleyeceğim. Ben halktan, mazlumdan, yoksuldan yanayım. Devlet mitingi değil halk mitingi yapıyoruz. Burada halk var. Yüreği insan sevgisiyle dolu bilenmiş insanlar var, burada halkın iktidarını kurmak isteyenler var. Söz, inşallah buraya Başbakan olarak geleceğim. ‘Sadece anamı değil sülalemi de alıp geldim’ diyorsunuz, eyvallah.”

Erdoğan, ‘emeklilerin durumu çok iyi’ diyor ama, ben Başbakan’a değil, emeklilere, size inanıyorum. Sizi, milli gelir artışından pay verilmez deyip ikinci sınıf yurttaş konumuna getiren parti AKP’dir. Emeklilere en fazla sahip çıkan Genel Başkan benim, 9 milyon emekliden hiç firesiz oy bekliyorum.

Manisa Arınç’ı attı

12 milyon 715 bin yoksulumuz var. Halkın iktidarında yoksulluğu tarihe gömeceğim, bir tek çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Biz sosyal demokrat, halkın, işsizlerin, işçileri, emeklilerin, yoksulların partisi olarak bu ülkeyi yeniden ayağa kaldıracağız. 12 Haziran’da Recep Bey’i yolcu edeceğiz. Umudumuz, geleceğimiz olan, ülkeyi yönetecek olan gençlere çok güveniyorum.

Manisa büyük bir yükten kurtuldu, helal olsun Manisalılara. Arınç’ı attı, Recep’i de atacak. Allah Bursalılara kolaylık versin, onlara da söyledim zaten.

Halk uyandı, ayağa kalktı. Korkularını yendi, artık halkın partisine itibar ediyor, güveniyor. Kimseden talimat almadık, önünde diz çökmedik. Talimat alacaksak, sadece Yüce Türk Milleti’nden alacağız. İki milyon taşeron işçi var. Halkın iktidarında ömür boyu asgari ücrete talimat etmeyecekler, onların da sendikaları, iş güvenceleri olmalı. Destek, güç verin. Halkın iktidarını birlikte kuralım.”

‘Pis İzmir’e tepki

mKılıçdaroğlu, Başbakan’ın “Pis kokuyor” dediği İzmir’de iklim ve çevre projelerini açıkladı. CHP lideri, iklim fonu oluşturacaklarını, hane başına bin 500 lira bina yalıtım yardımı yapacaklarını belirterek, “CHP iktidarında dereler özgür akacak, gökyüzü kömürün karar dumanına değil, özgürce uçan kuşlara yuva olacak” dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın İzmir mitinginde söylediği “İzmir pis kokuyor” sözü için de “Kullandığı sözcükleri, bırakın bir başbakana, bir insana bile yakıştıramıyorum” dedi.

Buca’nın anahtarını aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de Buca Belediyesi tarafından yaptırılan pazar yerinde halkı selamladı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Kılıçdaroğlu’na ilçenin anahtarını hediye etti.

Demirel’in tırnağı olamazsın

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Isparta’nın Hükümet Meydanı’nda şunları söyledi:
“Bu ülkeye ister CHP’li, ister bir başkası olsun, ister Erbakan olsun, ister Özal olsun, ister Menderes olsun, ister Süleyman Demirel olsun hepsine şükran borçluyuz. Bir başbakan düşünün Isparta’dan oy almış. Isparta’dan milletvekili çıkarmış. Ispartalı Süleyman Demirel ile özdeşleşmiş. Siz kalkıyorsunuz sabah akşam ‘Süleyman Demirel şöyle, Süleyman Demirel böyle’ sen Süleyman Demirel’in tırnağı bile olamazsın.

4 çocuk başvurmuş, demişler ki, ‘Biz daha iyi yaptık soruları, bizim sorularımız iyiydi, aldığımız puanlar düşük.’ Verdikleri cevap ne biliyor musunuz? ‘Sizin cevap anahtarlarınız bulunamamıştır.’ Peki cevap anahtarı bulunamadıysa o puanı nasıl verdin sen? Bunu Ankara’da oturup siyasi iktidarın arzularına göre karar veren cumhuriyet savcılarına soruyorum; siz cumhuriyetin mi savcısısınız, AKP’nin mi savcısısınız?

İddianın sahibi şerefsizdir

Gazetecilerin Başbakan Erdoğan’ın iddia ettiği CHP ve BDP ittifakı konusundaki sorularına ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları sert oldu: “BDP ile 5 maddelik sözleşme yaptığımızı açıkladılar. Böyle bir sözleşme yapmadık. Yalan söylüyorlar. Sözleşme yaptığı iddiasında bulunan insan açıkça söylüyorum şerefsizdir.”

Güllere boğuldu

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Isparta’ya parti otobüsüyle miting meydanına gelirken kent merkezindeki 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel heykeli önünde Demokrat Partililer tarafından karşılandı. Partililer Kılıçdaroğlu’na çiçek verdi.

Çözüm İmralı’daysa gidilsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununun çözümündeki rolü” tartışmalarıyla ilgili olarak, “Her partiden akil adamlar masanın etrafında oturacaklar. Bunlar bu olayı asla iç politika malzemesi yapmayacaklar. Bunlar, sorunun çözümü oradaysa (İmralı) gitsin görüşsünler, çözüm orada değilse görüşmesinler. Onlar karar versinler” dedi. Önceki gece Habertürk’te Teke Tek programına katılan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Biz, ‘Bu sorunu ancak biz çözer, barışı biz getiririz’ dedik. Çıktı Sayın Erdoğan, ‘Sizin bir formülünüz varsa, verin bari biz çözelim’ dedi. Formül şu duysun, ‘Toplumsal uzlaşmayla bu sorun çözülür. Tek başına CHP’nin, AKP’nin, MHP’nin ya da BDP’nin çözeceği bir sorun değil. Ulusal politika gerektiren bir sorun. Nasıl çözülecek? Her partiden akil adamlar masanın etrafında oturacak, birinci koşul bu. İkincisi asla iç politika malzemesi yapmayacaklar. Sivil toplumdan da görüş alacaklar. Çözüm bulunursa da hiçbir siyasi parti ‘Bunu ben çözdüm’ diye ortaya çıkmayacaktır.

600 bin kişilik ordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, pazar günü yapılacak seçimlerde sandık güvenliğini sağlamak amacıyla 600 bin kişilik kadro ile çalışacaklarını söyledi. Batum, “Görevlilerimiz sonuçları bize bildirecek ve biz de bu sonuçları YSK’den aldığımız sonuçlarla karşılaştıracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.