'Basın kuruluşları baskı altında'

'Basın kuruluşları baskı altında'
DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Son yıllarda üzülerek görmekteyiz ki ülkemizde basın özgürlüğünden söz etmek güç hale gelmiştir. Gerek basın kuruluşları gerekse basın çalışanları, iktidar baskısı altındadır" dedi.
DSP Genel Başkanı Masum Türker, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, "Ülkemize tam demokrasiyi inşa etmek istiyorsak öncelikle basın özgürlüğünü sağlamalıyız. Özgür basın, özgür halk, çağdaş toplum demektir" dedi.

Türker, mesajında şöyle dedi:
"24 Temmuz tarihi, ülkemiz açısından, Türk basınından sansürün kaldırılması nedeniyle çok özel bir öneme sahiptir. Halkımızın gözü, kulağı, vicdanı olan basın mensuplarının Basın Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, tüm basın emekçilerimize kolaylıklar, görevini yapabilmek uğruna yaşamını yitiren basın şehitlerimize de rahmet diliyorum.
Demokrasinin yaşam bulabilmesi, hem dünyada hem de ülkemizde, kamunun haber alma özgürlüğünden geçmektedir. Ancak son yıllarda üzülerek görmekteyiz ki ülkemizde basın özgürlüğünden söz etmek güç hale gelmiştir. Gerek basın kuruluşları gerekse basın çalışanları, iktidar baskısı altındadır. Hatta baskının daha da ileri boyutlara ulaştığını, bazı gazete yazarlarımızın demir parmaklıklar arkasına mahkum edildiğini görmekteyiz. Bu durum, ülkemiz adına büyük bir ayıp olduğu gibi demokrasi için büyük kayıptır."

"Dikta rejimlerinde olur"

Özgürce yayın yapabilen basının, o ülkede özgürlüklerin, demokrasinin ve insan haklarının güvencesi olduğuna işaret eden Türker, şöyle dedi:
"Basın emekçilerini baskı altına almak, fikirleri ve düşünceleri baskılamak, ancak dikta rejimlerinde olur. Ülkemize tam demokrasiyi inşa etmek istiyorsak öncelikle basın özgürlüğünü sağlamalıyız. Özgür basın, özgür halk, çağdaş toplum demektir. Basın Bayramı'nın özgür basın anlayışına dönülmesi için bir milat olmasını diliyor, tekrar tüm basın emekçilerinin bayramını kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.